Suomeen Manner-Euroopan suurin golfkeskus – Pickala Rock tähtää maailman hienoimmaksi par3-kentäksi

Suomeen Manner-Euroopan suurin golfkeskus – Pickala Rock tähtää maailman hienoimmaksi par3-kentäksi

julkaistu , päivitetty

Poikkeuksellisessa hankkeessa yksityishenkilöt rakentavat viidellä miljoonalla eurolla uuden kentän toimivan golfkeskuksen keskelle. Rock lisää entisestään pelimahdollisuuksia Pickalassa, jossa nyt on kolme täysmittaista kenttää. Katajanokan kokoiselle alueelle on tulossa myös hotelli, minivilloja ja sata tonttia.

Hulppea kenttä viiden miljoonan budjetilla

Pickala Rock -kenttä avataan suunnitelmien mukaan pelikaudella 2024. Yhdeksänreikäisen Rock-kentän rakennuttaa ja omistaa Rock Course Oy, jonka omistavat tasaosuuksin Pickalassa asuvat golfarit Kari Karvinen ja Jussi Nurmio. Kentän rakentamisbudjetti maa-alueineen ja klubitaloineen on viisi miljoonaa euroa, jolla normaalisti Suomessa rakennetaan täysimittainen 18 väylän golfkenttä oheisrakennuksineen.

Rock-kenttä rakennetaan Oy Pickala Golf Ab:n omistamien Park- ja Forest-kenttien väliselle maisemallisesti upealle, lähes 50 hehtaarin kokoiselle alueelle.

– Idea Rock-kentästä ei ole uusi. Alun perin ajatuksena oli rakentaa alueelle täysmittainen kenttä, mutta huippuhienon par3-kentän rakentaminen oli kuitenkin kiinnostavampi mahdollisuus, kertoo idean isä Jussi Nurmio.

– Ja onhan tässä myös lapsellinen puoli mukana. Kukapa ei haluaisi omistaa omaa golfkenttää!

Kari Karvinen liittyi Rock-joukkueeseen vuosi sitten maaliskuussa.

– Innostuin maailmanluokan Rock-kentästä heti. Kun tarjoutui mahdollisuus ostaa kenttäaluetta ympäröivät laajat maa-alueet, niin saimme taloudellisen yhtälön toimimaan, jatkaa Rock Course Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen.

Yhtiö on joulukuussa allekirjoittanut sitovan esisopimuksen alueiden ostamisesta Asuntosäätiöltä.

– Sopimuksen ehtona on, että saamme tarvittavat luvat. Lupaprosessi on nyt käynnistynyt Siuntion kunnassa, ja suunnitelmamme on aloittaa kentän rakentaminen jo ensi kesänä. Tavoitteena on huippuhieno, ympäristöystävällinen ja hiilineutraali Rock-kenttä.

Siuntio, Pickala Rock

Maailman hienoin par3-kenttä – ei vain paperilla

Rock-kentän suunnittelijana on kansainvälistä mainetta niittänyt golfkenttäarkkitehti Lassi Pekka Tilander.

– Rock-kentän alue on ainutlaatuinen. Ikivanhat männyt ja katajat sekä osin sammaleen ja jäkälän peittämät kalliot luovat paikkaan taianomaisen tunnelman. Jyrkkien kallioiden reunustamat vesialueet vahvistavat kentän poikkeuksellista kauneutta. Pelikokemus on kaikille uusi ja erilainen, sillä vastaaville alueille ei normaaleja golfkenttiä ole mahdollista rakentaa.

Uusia vesialueita rakennetaan useita hehtaareja. Reikien laaja pituusvaihtelu 85–235 metriä sekä monimuotoiset viheriöt eivät päästä pelaajia helpolla. Etutiiltä pelattuna reiät ovat kuitenkin riittävän lempeitä, jotta myös vähemmän pelanneet voivat nauttia kentän lumosta. Riittävillä pituuksilla varmistetaan kentän tasoituskelpoisuus. Rockin rakennusbudjetti takaa laadukkaan ja tinkimättömän toteutuksen.

– Yhteen rakennettavaan neliömetriin tullaan käyttämään enemmän rahaa kuin mihinkään muuhun suomalaiseen golfkenttään on käytetty.

Rock Hotel Pickala ja sata asuintonttia

Rock-kentän valmistuttua tulee Pickalasta yhteensä 63 täysverisellä väylällään ja kuudella pitch & put -väylällään Manner-Euroopan suurin golfkeskus. Rock-kentän rakennuksen ja Pickala Golfin Park-kentän uudistuksen myötä koko Pickalan alueen golfpalveluihin investoidaan lähivuosina yli 10 miljoonaa euroa.

Piirustuspöydällä on sporttiin ja hyvinvointiin keskittyvä boutique-hotelli, jonka vieraat asuvat erillisissä minivilloissa. Rockin klubitalo palvelee hotellin vieraita, pelaajia ja alueen asukkaita.

– Keskiössä on tietysti hyvä ravintola. Klubitalon yhteyteen tulevat myös sisäharjoittelutilat, golfsimulaattorit, kuntosali ja muita palveluita. Pienimuotoinen spa on myös pohdinnassa. Suunnitelmat tältä osin ovat vielä piirustuspöydällä, avaa Jussi Nurmio.

Tarkoitus on kaavoittaa Rock-kentän ympärille sata ympärivuotiseen asumiseen sopivaa tonttia.

– Myös alueen asukkaat haluavat korkealaatuisia palveluita ympäri vuoden.

Pickala Rockin taustavoimilla on myös vahva tahtotila Rockin tulevaisuudesta. Omistajien tavoitteena on, että jonain päivänä Rock-kenttä siirtyy uuteen omistukseen.

– Meillä ei ole aikomusta mennä hautaan golfkentän omistajina vaan pikemminkin tyyppeinä, jotka saivat jotain hyvää aikaan Pickalassa. Olemme pohtineet, josko uusi omistaja kymmenen vuoden kuluttua voisi olla vaikkapa perustamamme säätiö, jonka tuotot menevät Pickala Golfin hyväksi. Ammattimaisesti hoidettu Rock -junioriakatemia jatkaisi hienosti Rockin tarinaa.

Siuntio Golf, Pickala Rock

Pay-and-play -kenttä

Rock-kentälle myydään erilaisia pelioikeustuotteita, kuten kausipelioikeuksia, sarjakortteja ja yksittäisiä green fee -lippuja. Tällä hetkellä arvio kierroksen green fee -hinnasta liikkuu 30 euron tuntumassa.

– Rock ei sisälly Oy Pickala Golf Ab:n osakkeiden tuoman pelioikeuden piiriin, mutta edellä mainitut pelioikeustuotteet tulevat olemaan pickalalaisille edullisempia. Mielenkiintoisen lisän tuo kentän iltavalaistus, joka pidentää peliaikaa, kertoo Kari Karvinen.

Oy Pickala Golf Ab:n toimitusjohtaja Janne Pelkonen on seurannut Rock-hankkeen kehittymistä alusta lähtien.

– Ensin tuntui, että mennään aika yläpilvessä. Unelma uudesta golfkentästä vaihtui kuitenkin nopeasti nykyaikaiseksi kiinteistökehityshankkeeksi.

Pickala Golfin suunnitelmissa on Park-kentän täysremontti. Golfkenttäarkkitehdiksi on valittu maailmankuulu Nicklaus Design.

– Uusi Rock-kenttä helpottaa pelimahdollisuuksia remontin aikana, ja se on iso juttu.

Oy Pickala Golf Ab ja Rock Course Oy neuvottelevat palvelusopimuksesta, jolla Pickala Golf tarjoaa uudelle kentälle muun muassa kentänhoidon ja caddie-masterin palveluja.

– Yhteistyömalli avaa Pickala Golfille myös mahdollisuuden lisätuloihin. Tämä on tervetullutta, sillä Parkin kunnianhimoinen modernisointi on meille iso taloudellinen ponnistus, jatkaa Janne Pelkonen.

Lähde ja kuvat: Rock Course Oy

Katso myös