Suunnitteletko lomaa Porissa? Tutustu ainakin näihin kohteisiin! 

Eläväisessä Porissa voi tutustua kauniisiin hiekkarantoihin ja tunnelmalliseen kaupunkielämään. Listasimme kolme suosittua nähtävyyttä Porissa, tutustu siis ainakin näihin.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Suunnitteletko lomaa Porissa? Tutustu ainakin näihin kohteisiin! 
  • null

    1. Yyteri 

    Monipuolinen Porin rannikkoseutu on luontoa rakastavan matkailijan unelmakohde. Yyterin kultaisilla rannoilla pääsee kesällä viettämään aurinkoisia lomapäiviä meren äärellä. Yyterissä kannattaa vierailla myös talvella, jolloin alueella voi laskea mäkeä, hiihtää tai retkeillä upeissa talvimaisemissa.  

    Yyteri on myös kuuluisa lietteistään, joissa viihtyy paljon erilaisia lintuja sekä Selkämeren kansallispuistosta. Alueelta löytyykin yli 30 kilometrin verran erilaisia retkeilyreittejä ja jopa 15 luontotornia.  

    Osoite:
    Sipintie 1/ Kortejärventie 19 (parkkipaikat) 
    28840 Pori 

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Yyteri 

  • 2. Porin raatihuone 

    Vuonna 1841 valmistunut raatihuone on yksi Porin arvokkaimpia rakennuksia. Raatihuone on Carl Ludvig Engelin suunnittelema uusklassismia edustava rakennus, joka on yksi harvoista rakennuksista, jotka selvisivät Porin palosta vuonna 1852.  

    Raatihuoneen yhteydessä on Raatihuoneenpuisto, joka on englantilaistyylinen puisto, jota on ylläpidetty kauniisti raatihuoneen historiallista arvoa kunnioittaen.  

    Osoite:
    Hallituskatu 9 
    28100 Pori 

    Lue lisää: Porin raatihuone 

  • 3. Juséliuksen mausoleumi 

    Juséliuksen mausoleumi on teollisuusmies F.A. Juséliuksen rakennuttama mausoleumi, joka edustaa uusgoottilaista tyyliä. Mausoleumin suunnitteli kirkkoarkkitehti Josef Stenbäck, ja se sijaitsee Käppärän hautausmaalla. Jusélius rakennutti mausoleumin 11-vuotiaana tuberkuloosiin kuolleen Sigrid-tyttärensä viimeiseksi leposijaksi.  

    Mausoleumissa oli alun perin Akseli Gallen-Kallelan maalaamat freskot, mutta ne tuhoutuivat ajan saatossa. Nykyiset freskot on maalannut Akseli Gallen-Kallelan poika, Jorma Gallen-Kallela. Hän maalasi freskot isänsä luonnosten pohjalta vuosina 1933 – 39.  

    Osoite:
    Maantiekatu 33 
    28120 Pori 

    Lue lisää: Juséliuksen mausoleumi 

  • Porissa myös vatsa pysyy tyytyväisenä. Tutustu artikkeliimme Herkuttelijan vinkit Poriin! Teksti: Ira Matilainen
    Kuvat: Visit Pori, Anssi Koskinen/Esa Kyyrö

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.