Herkuttelijan vinkit Poriin

Pori on kaupunki, joka tulee monelle mieleen sen kulttuuritarjonnasta. Pori Jazz on Suomen tunnetuimpia musiikkitapahtumia, joka houkuttelee paikalle kultuurinystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Porin tunnetaan myös rantakohteena, ja Yyterin hiekkarannat kuuluvat lähtemättömästi monen lomaan. Pori on kuitenkin myös kohde, jossa vatsa pysyy tyytyväisenä. Ruoan ystävä löytää Porista useita laadukkaita ruokapaikkoja, ja paikalliset panimot hemmottelevat oluen ystävää. Poimi tästä herkuttelijan vinkit Poriin!

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Herkuttelijan vinkit Poriin
  • Torget

    Porilaisten kulinaristien suosiossa oleva italialaisravintola Torget hemmottelee ruokailijaa maukkaalla ruoallaan ja tunnelmallaan. Torget on pieni ravintola, mikä takaa idyllisen tunnelman. Torgetin laadukas ruokalista koostuu esimerkiksi pizzoista ja pastoista.

    Ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia.

    Osoite:
    Torget
    Eteläkauppatori 2 (sisäpihalla)
    28100 Pori

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Torget

  • Ravintola Andalucia

    Espanjalaistyylisiä makuja Porissa tarjoava legendaarinen Andalucia on ravintola, josta vaativakaan ruoan ystävä ei poistu nälkäisenä. Tarjolla on A’la Carte -listan lisäksi vaihtuva lounaslista. Huomionarvoista Andaluciassa on etenkin sen laaja pihvivalikoima.

    Andalucian valtteihin kuuluu myös sen laaja viinilista, joka tarjoaa yhteensopivan vaihtoehdon jokaiselle ruokalajille.

    Osoite:
    Andalucia
    Pohjoispuisto 4
    28100 Pori

    Lue lisää: Andalucia

  • Tutustu Porin pienpanimoihin

    Moni oluen ystävä tuntee Porin ja sen maineikkaat pienpanimot. Pienpanimoiden pääkaupungiksikin kutsuttu Pori hemmottelee oluen ystävää kaupungin kokoon nähden laajalla pienpanimovalikoimalla, ja Visit Pori järjestää kaupungissa järjestettyjä panimokierroksia matkailijoille.

    Olutmatkailijan kannattaa painaa mieleen etenkin Beer Hunter’s, Ruosniemen panimo, Rocking Bear Brewers ja Moose on the Loose Brewing. Panimot myyvät olutta mukaan vietäväksi (varmistathan aukioloajat etukäteen), ja esimerkiksi Beer Huntersin yhteydessä sijaitsee oma panimoravintola. Sen laaja valikoma tarjoaa muun muuassa panimon palkittua Mufloni-olutta.

    Visit Pori, panimokierrokset

    Panimoiden osoitteet:
    Beer Hunter’s
    Antinkatu 11
    28100 Pori

    Lue lisää: Beer Hunter’s

    Ruosniemen panimo
    Eetunkuja 6
    28220 Pori

    Lue lisää: Ruosniemen panimo

    Rocking Bear Brewers
    Kuriirintie 12 B 9
    28430 Pori
    Lue lisää: Rocking Bear Brewers

    Moose on the Loose Brewing
    Ojantie 37 nro 9-10
    28130 Pori

    Lue lisää: Moose on the Loose Brewing

  • Borg Kitchen & Bar

    Keskellä Poria sijaitseva, tyylikäs Borg Kitchen & Bar on ravintola, joka yhdistää pohjoismaisia ja kansainvälisiä makuja. Borg on mutkaton ravintola, jossa viihtyvät niin lapsiperheet, työporukat kuin ystäväporukatkin. Ruoan voi nauttia niin baarin puolella kuin ravintolassakin, ja kesällä käytössä on myös ulkoterassi.

    Viikonloppuisin ravintola hemmottelee porilaisia laadukkaalla brunssilla.

    Osoite:
    Borg Kitchen & Bar
    Eetu Salinin Aukio 6
    28100 Pori

    Lue lisää: Ravintola Borg

  • Nautiskele Porin kauppahallissa

    Porin kauppahalli on idyllinen, vuodesta 1927 toiminut kauppapaikka Porin keskustassa. Kauppahalli hemmottelee ruoan ystävää, ja tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja lounaasta leipomotuotteisiin.

    Porin kauppahallissa viihtyy pidempäänkin vaikka ruokakierroksen merkeissä. Lounaspiste Kanttura palvelee lounasruokailijoita, ja makean ystävälle löytyy jälkiruokaa useasta eri kahvilasta ja leipomosta. Esimerkiksi Mauste- ja teepuoti Cafe Nestorissa vierasta hemmotellaan usein eri teelaaduin ja itse tehdyin leivoksin.

    Kotikeittiöön löytyy viemisiä muun muuassa Lihakauppa Kuusikon valikoimista ja Luomupuodin terveellisistä raaka-aineista.

    Osoite:
    Yrjönkatu 12
    28100 Pori

    Lue lisää: Porin kauppahalli

  • Mitä muuta nähdä Porissa? Tutustu artikkeliimme!Teksti: Leena-Mari Laukkanen
    Kuva: Visit Pori, Esa Kyyrö

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.