Tammisaari – 3 kiinnostavaa kohdetta!

Raaseporiin kuuluva Tammisaari on upea matkakohde meren rannalla. Vanhat puutalot ja ainutlaatuinen luonto kutsuvat nauttimaan merellisestä ja idyllisestä tunnelmasta. Lue alta kolme matkailuvinkkiä Tammisaareen!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Tammisaari – 3 kiinnostavaa kohdetta!
  • 1. Tammisaaren vanha kaupunki

    Tammisaaren tunnelmallinen vanha kaupunki on rakennettu meren rantaan. Vanhan kaupungin värikkäistä puutaloista ja niiden rauhallisesta tunnelmasta voi nauttia helposti kävellen. Alueella kannattaa vierailla myös joulun aikaan, jolloin tunnelmalliset jouluvalot koristavat puutaloja.

    Vanhassa kaupungissa vieraillessa kannattaa tutustua myös Tammisaaren vanhan kaupungin sydämenä pidettyyn kauniiseen vanhaan harmaakivikirkkoon, jonka rakentaminen on aloitettu jo 1600-luvulla.

    Lisäksi idyllisestä tunnelmasta voi pysähtyä nauttimaan esimerkiksi vierailemalla tunnelmallisessa Café Gamla Stan -kahvilassa, joka toimii 1700-luvulta peräisin olevassa talossa.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoite:
    Iso Kirkkokatu 18 (Tammisaaren kirkko)
    10600 Raasepori

    Lue lisää: Tammisaaren vanha kaupunki

  • 2. Ramsholmenin puistometsä

    Ramsholmenin puistometsä sijaitsee noin kilometrin päässä Tammisaaren keskustasta. Ulkoilualue on kooltaan noin 55 hehtaaria.

    Luonnonsuojelualueen aseman saanutta puistometsää leimaavat korkeat jalopuut, kapeat joet ja tiheät pensaat. Alue muistuttaa keskieurooppalaista lehtometsää, ja sen monipuolisista kasvi- ja eläinlajeista voi saada lisää tietoa kulkemalla luontopolkuja pitkin.  Ramsholmenissa voi halutessaan myös virkistyä kesäpäivän päätteeksi, sillä puistossa sijaitsee myös uimaranta.

    Pysäköinti:
    Snäcksundintien varrella sijaitsevalle parkkipaikalle tai
    Ormnäsintielle sijaitsevan leirintäalueen läheisyyteen

    Osoite:
    Ormnäsintie 1
    10600 Raasepori

    Lue lisää: Ramsholmenin puistometsä

  • 3. Bio Forum

    Tiesitkö, että Tammisaaren torin laidalla sijaitsee Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri? Nyt tiedät ja ensi kerralla vieraillessasi Tammisaaressa kannattaa käydä tutustumassa elokuvateatteri Bio Forumiin.

    Vuonna 1912 perustetussa elokuvateatterissa on säilynyt hienosti vanhan ajan tunnelma ja 104-paikkainen sali vain korostaa tiivistä tunnelmaa.

    Bio Forum seuraa kuitenkin nykyaikaa ja elokuvatarjonta on monipuolista. Suuren ruotsinkielisen väestön johdosta teatteri näyttää myös paljon ruotsalaisia elokuvia.

    Osoite:
    Helene Schjerfbeckin katu 5, 10600 Raasepori

    Lue lisää: Bio Forum

  • Tutustu myös Raaseporin iki-ihana päiväretkikohteeseen, Fiskarsin ruukkiin.

    Kuva: pb / Reijo Telaranta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.