Tampereen salaiset helmet – oletko jo vieraillut näissä kohteissa?

Mitä tehdä Tampereella? Päivä hurahtaa kuin siivillä kaupungissa, joka kätkee sisäänsä paljon nähtävää ja koettavaa. Tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi Tampereelta kannattaa etsiä myös vähän tuntemattomampia kohteita. Listasimme Tampereen salaiset helmet, joita paikalliset rakastavat, mutta joita kotimaanturistit eivät välttämättä ole vielä löytäneet.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Tampereen salaiset helmet – oletko jo vieraillut näissä kohteissa?
  • null

    1.  Viikinsaari

    Kun kyseessä on Tampereen salaiset helmet, on Viikinsaari pakko mainita! Viikinsaari on tamperelaisten keskuudessa suosittu virkistyspaikka, mutta monet ulkopaikkakuntalaiset eivät ole siitä kuulleet. Reittilaivat kulkevat 20 minuutissa Laukontorilta Viikinsaarelle.

    Saaren kaunis vehreä luonto on itsessään tutustumisen arvoinen, ja siihen voi tutustua 1,3 kilometriä pitkällä luontopolulla. Ihastuttavat rannat tarjoavat oivat puitteet kaiken ikäisten kesäpäivän viettoon.

    Saarella on nähtäviä ja koettavia asioita ovat esimerkiksi kesäteatteri, tilaussauna, kaunis pitsihuvila, kesäaikaan palveleva Viikinsaaren kioski ja Water Action Park, joka Flyboard-lennätyksiä ja vuokraa vesijettejä. Lisäksi saarella voi vuokrata esimerkiksi kanootteja ja SUP-lautoja.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lähtö:
    Laukontori
    33200 Tampere

    Lue lisää:
    Viikinsaari

  • null

    2. Hatanpään arboretum ja Hatanpään kartano

    Hatanpään kartano ja Hatanpään arboretum sijaitsee Hatanpään niemellä, noin 3 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Hatanpään arboretum koostuu yhteensä kolmesta eri puistosta ja alueella voi tutustua esimerkiksi upeaan vanhaan puustoon, puulajipuistoon ja lampeen. Arboretumin helmenä pidetään upeaa ruusutarhaa, jossa kasvaa monenlaisia ruusulajeja, kuten pensas- ja köynnösruusuja.

    Ruusutarha on istutettu hulppean Hatanpään kartanon pihalle. Komea kartano on rakennettu 1800-luvun lopussa ja sitä vuokrataan nykyisin yksityistilaisuuksiin.

    Osoite:
    Hatanpään puistokuja 1
    33900 Tampere

    Lue lisää:
    Hatanpään arboretum
    Hatanpään kartano

  • null

    3. Rajaportin sauna

    Tampereella voit nauttia yli sata vuotta vanhoista löylyistä! Tamperelaisten keskuudessa suosittu Rajaportin sauna on monille matkailijoille tuntematon kohde. Rajapirtin sauna on Suomen vanhin julkinen sauna – se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1906! Saunan omistivat alun perin Hermanni Lahtinen ja Maria Lahtinen ja saunaa kutsuttiinkin aluksi Lahtisen saunaksi. Saunalla on ollut vuosien saatossa useita pitäjiä ja se on ollut muutaman vuoden lämmittämättömänäkin. Nykyisin saunan toiminnasta vastaa Pispalan saunayhdistys ry.

    Sauna on säilynyt lähes muuttumattomana alkuajoista, joten siellä pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta. Saunomisen jälkeen voi nauttia esimerkiksi saunan yhteydessä toimivan kahvilan antimista ja kesäterassista.

    Osoite:
    Pispalan valtatie 9
    33250 Tampere

    Lue lisää:
    Rajaportin sauna

  • Haluatko viettää unohtumattoman loman Tampereella? Aloita vaikka tutustumalla artikkeleihimme miksi Tampere on Suomen paras lomakaupunki, Tampereen kulttuurikohteet ja kuinka viettää ilmainen kesäpäivä Tampereella.

    Kuvat: Visit Tampere Oy, Laura Vanzo

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.