Toripolliisi ja mitä muuta – tässä Oulun kolme kiinnostavinta nähtävyyttä!

Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus Oulu on eläväinen kaupunki Perämeren rannikolla. Oulussa vilkas kaupunkielämä ja kaunis luonto muodostavat ainutlaatuisen ja monipuolisen kokonaisuuden. Alle kokosimme kolme erinomaista kohdetta, jotka Ouluun matkaavan kannattaa nähdä.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Toripolliisi ja mitä muuta – tässä Oulun kolme kiinnostavinta nähtävyyttä!
  • Oulun kauppahalli

    1. Kauppatori ja kauppahalli

    Oulun eläväisellä kauppatorilla voi nauttia vilkkaasta tunnelmasta torikahviloiden ja torimyyjien seassa. Torilla myydään esimerkiksi vaatteita, koruja, marjoja ja vihanneksia. Kauppatorilla järjestään erilaisia markkinoita, tapahtumia ja kesäkirpputoreja. Kauppatorilla seisoo myös kuuluisa oululainen nähtävyys – Toripolliisi-veistos (1987), jonka on suunnitellut Kaarlo Mikkonen.

    Perinteistä kaupankäyntiä Oulussa täydentää vuonna 1901 perustettu kauppahalli. Tänäkin päivänä kauppahallista saa monipuolisesti erilaisia tuotteita – tarjolla on muun muassa aasialaisia elintarvikkeita, tuoretta leipää, kalaa, lihaa, vihanneksia, erikoiskahveja ja kiinalaista teetä.

    Osoite:
    Kauppatori
    90100 Oulu

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää:
    Pysäköintialueet
    Kauppatori
    Kauppahalli

  • Oulun kaupunginpuisto

    2. Hupisaaret

    Hupisaaret sijaitsevat keskustan välittömässä läheisyydessä, ja sinne pääsee helpoiten kevyenliikenteenväylän kautta. Alueella ihastuttavat pienet lammet, matalat purot ja vaaleat sillat, joita voi ihailla esimerkiksi kauniissa Ainolan puistossa. Hupisaaret kävelyreitit sopivat myös liikuntaesteisille.

    Mikäli Hupisaarilla haluaa viettää enemmänkin aikaa, on saarilla tarjolla myös monia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi keskusleikkipuisto, kahvila, grillauspaikka, Pohjois-Pohjanmaan museo ja kaupunginpuutarhan kasvihuoneita.

    Osoite:
    Hupisaaret
    90100 Oulu

    Lue lisää: Hupisaaret

  • 3. Nallikari

    Nallikari on virkistys- ja matkailukeskus, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustasta. Nallikariin pääsee helposti esimerkiksi bussilla tai pyöräillen. Nallikaria kutsutaan oululaisten olohuoneeksi, eikä suotta, sillä alue tarjoaa monenlaisia mielenkiintoisia aktiviteetteja. Nallikarissa järjestetään myös paljon tapahtumia. Erityisen kuuluisa paikka on laajasta hiekkarannastaan, joka tarjoaa puitteet auringonottoon tai aktiivisempaan rantapäivään. Pitkä ja matala hiekkaranta tarjoaa lapsille tarvittavaa tilaa leikkiä.

    Monipuoliset kylpyläpalvelut löytyvät viereisestä Break Sokos Hotel Edenistä. Välinevuokrausta alueella tarjoaa Nallikarin lomakylä. Lisäksi Nallikarissa paljon ravintola- ja kahvilapalveluita, sekä harrastusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi minigolf- ja rantalentopallomahdollisuudet. Talvella alueella voi esimerkiksi hiihtää.

    Osoite:
    Nallikari Lomakylä
    Leiritie 10
    90510 Oulu

    Lue lisää:
    Nallikari
    Nallikarin lomakylä

  • Tutustu Oulun-matkallasi myös Oulun kiinnostavaan naapuriin, Hailuotoon. Kuvat: Visit Oulu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.