Viisi vastuullista talviloma-aktiviteettia

Viisi vastuullista talviloma-aktiviteettia

julkaistu , päivitetty

Suomen luminen talvi tarjoaa monia ikimuistoisia lomaelämyksiä. Ota ilo irti kotimaan lomastasi vastuullisten talvilomavinkkien avulla.

Metsästä revontulia sähkölumiskootterilla surffaillen

Valloita talvi ja Suomen luminen luonto äänettömästi ja päästöttömästi – sähkölumiskootterilla surffaillen Ranuan maisemissa. Metsä Kolon vuokrattavilla eLyly-sähkölumiskoottereilla liikkuminen on helppoa, turvallista, hiljaista ja hauskaa. Koskemattomassa lumessa liikkuessa voi myös bongailla villieläinten jälkiä.

Hiihdä majatalosta majataloon

Äksyt Ämmät yrityksen järjestämän majatalosta majataloon hiihtovaelluksen aikana kierrät lähes sadan kilometrin pituisen hiihtoladun Puukarista Männikkölän Pirtille. Hiihtovaelluksen reitti kulkee vaihtelevassa maastossa metsissä ja järven jäällä. Päivämatkat ovat pituudeltaan noin 15–30 kilometriä, ja vaelluksen aikana yövytään neljässä eri majatalossa Valtimon ja Nurmeksen maisemissa. Kaikki tämä omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen.

Rattikelkkaile Rukan rinteissä

Lumiseen vauhti-iloitteluun pääset tutustumaan myös Kuusamon Rukalla. Osassa Rukan hiihtokeskuksen lasketturinteissä voit nimittäin stiigailla iltaisin lauantaista torstaihin rinteiden sulkeutumisen jälkeen. Saaruan huipulle noustaan rattikelkkojen kanssa vihreällä sähköllä toimivan maisemagondolin kyydissä ja laskea saa niin paljon kuin jaksaa klo 19:30–21:30 välisenä aikana. Iltamäki rattikelkan selässä sopii koko perheelle.

Rekiajale hilpeillä huskykoirilla

Husky & Yoga Naturen rekiajelulla pääset huolellisen opastuksen jälkeen itse ajamaan koirarekeä Lapin lumoavissa maisemissa. Mahtavan pörröisiä koiria saa myös halailla ajelun päätteeksi. Rovaniemellä Sierijärven rannalla sijaitseva Tuulenpesä on reilun 20 siperianhuskyn, kissan ja nelihenkisen yrittäjäperheen koti. Tunnelmallisella vanhalla maatilalla voi huskyajeluiden ja joogaamisen lisäksi kokea luonnon rauhan ja pysähdyksen hetken.

Talvivaella Linnasaaren kansallispuistossa

SaimaaHoliday Oravin hoidettua talvivaellusreittiä ylläpidetään Oravista Linnansaareen ja sieltä edeleen Porosalmelle. Upeassa järviluonnossa kulkevaa, Linnansaaren kansallispuiston halki vievää jääreittiä on yhteensä yli 20 km. Merkatulla reitillä voi liikkua jalkaisin, hiihtäen, moottorikelkalla tai rekikyydillä. Reitin varrella on kaksi tulipaikkaa sekä viikonloppuisin avoinna oleva lettukahvilat. Sään salliessa tehdään myös luistelureitti.

Yllä olevat elämykset on poimittu Sustainable Travel Finland -vastuullisuusmerkin saaneiden yritysten joukosta. Merkin saaneet yritykset täyttävät Suomi-matkailua edistävän Visit Finlandin luoman vastuullisuuskriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden.

Lähde: Visit Finland / Business Finland

Kuva: Metsäkolo / Jarcce

Katso myös