Espoon parhaat ulkoilupaikat – vinkit reippailijoille ja retkeilijöille

Espoon parhaat ulkoilupaikat – vinkit reippailijoille ja retkeilijöille

julkaistu , päivitetty

Myös pääkaupunkiseudulla löytyy tilaa rauhoittua ja harrastaa ulkoilua luonnon keskellä – esittelyssä Espoon parhaat ulkoilupaikat!

 • 1. Nuuksion Kansallispuisto

  Nuuksion kansallispuisto on yksi Suomen 40 kansallispuistosta. Kun kyseessä on Espoon parhaat ulkoilupaikat, ei Nuuksiota voi olla mainitsematta. Puisto ulottuu Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueille. Pääkaupunkiseudulla asustavan on välillä vaikea löytää rehevää luontoa ympäriltään, joten Nuuksion metsät tarjoavat kaupunkilaiselle oivan kohteen lyhyestä päiväreissusta pitkiin vaelluksiin asti.

  Vaellusreittejä ja metsäpolkuja on monenlaisia lyhyistä parin kilometrin matkoista vaativimpiin ja pitkiin reitteihin. Puistossa on myös pyöräilijöille oivallisia 30 kilometrin reittejä. Reitin varrella voit pysähtyä nauttimaan luonnon maisemista ja äänistä lukuisilla levähdyspaikoilla. Tulentekopaikat ja keittokatokset mahdollistavat retkiruoan vaivattoman valmistamisen.

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  >>Herkuttelua nuuksiossa, lue lisää tästä!

 • 2. Oittaan ulkoilualue

  Oittaan ulkoilualueelta löytyy paljon eri aktiviteetteja kaiken ikäisille. Ulkoilualue sijaitsee Bodomjärven eteläpäässä. Monipuolinen ulkoilualue pitää sisällään uimarannan, beachvolleykentän, lenkkipolkuja, leikkipuiston ja frisbeegolfradan. Talvisin tarjolla on avanto Bodomjärvessä ja hiihtoladut.

  Jos ulkoilun aikana alkaa mahassa kurnia, niin voit suunnata Ravintola Oittaan ruokien ääreen. Ravintolassa on tarjolla buffet ja pienempään nälkään purtavaa ja virvokkeita.

 • 3. Suomenojan allas

  Suomenojan allas eli Finnoon allas oli 1960-luvulle asti luonnontilassa oleva merenlahti, josta tuli myöhemmin Suomenojan jätevesipuhdistamon saostusallas. Vuonna 1972 käyttö saostusaltaana lopetettiin. Altaasta on tullut linnuille valtakunnallisesti erittäin tärkeä kohde. 17 hehtaarin alueella pesii jopa 250 erilaista lintulajeja ja kohde onkin lintubongareiden aktiivisessa käytössä.

  Alkukesästä toukokuussa ja alkusyksystä lintuja on altaalla eniten, joten luontoretki kannattaa varsinkin tähän aikaan vuodesta. Alueella on luontopolku ja siellä sijaitsee myös kaksi lintutornia, joten kiikarit ja eväät mukaan ja nauttimaan ainutlaatuisesta kokemuksesta Etelä-Suomen luonnossa.

 • 4. Rövaren

  Kesäaikaan Espoon saaristo on loistava kohde ulkoilulle. Espoon kaupungin saaristoveneet kyyditsee ulkoilijan Rövarenille maltilliseen hintaan. Omalla veneelläkin pääset tarvittaessa rantautumaan. Saarelle voi tehdä siis päiväretken tai pidemmänkin vierailun teltassa nukkuen.

  Yhdeksän hehtaarin kokoisella saarella luonnon äärellä pääset irti kaupungin hulinasta.

  Saari on hyvin kallioista ja se tarjoaa hyvät näkymät merelle. Uimapedoille saarella on myös uimaranta. Kannattaa ottaa ämpäri mukaan, jos marjasaalis houkuttelee. Saarella on hyviä mustikka- ja puolukkapaikkoja.

 • 5. Träskändan luonnonsuojelualue ja kartano

  Historiallisia paikkoja ja luontoa arvostavalle Träskändan luonnonsuojelualue ja siellä sijaitseva kartano on mielenkiintoinen vierailukohde. Kartanopuiston historia ulottuu jo 1700-luvulle asti. Paikka on merkittävä, sillä se on Espoon yksi vanhimmista luonnonsuojelualueista. Kartanopuistossa kasvaa myös harvinaisia puulajeja.

  Alueella on kaksi kilometrin pituista luontopolkua, joita kiertäessä saat hyvän kuvan alueesta ja sen ainutlaatuisuudesta. Itse kartanoon ei pääse sisään, mutta pihalla olevassa kahvilassa voit nauttia retkeilyn ohessa vaikkapa pullakahvit.

 • Teksti: Rasmus NikanderKuva: Pixabay / Jari-Pekka Peltoniemi

Katso myös