Särkänniemi – kesän parasta aikaa Tampereen vetonaulassa

Särkänniemi – kesän parasta aikaa Tampereen vetonaulassa

julkaistu , päivitetty

Tampereella Näsijärven kauniissa maisemissa sijaitsee kaupungin ylpeys huvipuisto Särkänniemi. Vuonna 1975 avattu Särkänniemi on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista. Monipuolinen hupitarjonta takaa onnistuneen ja hauskan kokemuksen Tampereella. Särkänniemen ollessa jo valmiiksi Tampereen vetonaula, haluaa huvipuisto olla kärkeä myös ekologisuudessa. Särkänniemi tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä.

Hupia moneen lähtöön

Särkänniemen yli 30 huvilaitetta tarjoaa hauskuutta kaikenikäisille. Muun muassa possujuna ja järvikaruselli vievät perheen pienimmät huvittelun ytimeen. Kuuman kesäpäivän paahteessa saattaa olla hyvä hetki käydä Koskiseikkailun tyrskyissä viilentymässä. Myös hurjapäille on tarjolla kaikenlaista Tornadosta Viikinkilaivaan. 

Alueelta löytyy myös Angry Birds Land. Videopelin mukaan suunniteltu seikkailurata sopii kaikenikäisille lapsille. Kiipeilyn lomassa lapset pääsevät etsimään pelistä tuttujen vihreiden possujen piilottamia munia lintujen avustamana. 

Alueelta löytyy tietysti myös perinteiset huvipuistopelit. Voit koittaa onneasi esimerkiksi narunvedossa tai Daim-ruletissa. Tänä kesänä uutena huvipuiston valikoimaan tuodaan virtuaalitodellisuutta hyödyntävät peliautomaatit.

Särkänniemessä pääset myös näkemään eläimiä. Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjasarjan mukaan suunnitellulla alueella pääset tutustumaan monen moisiin eläimiin maatilamiljöössä. Tämä keskellä kaupunkia sijaitseva eläinpuisto on näkemisen arvoinen!

 Merenalaisesta elämästä kiinnostuneille alueelta löytyy Akvaario. Yli 20 akvaarioaltaassa uiskentelee eri kalalajien edustajia, jotka ovat kotoisin ympäri maailmaa. Noin 200 asukin joukossa elelee muun muassa punapiraija ja vuokkokala. Akvaariossa asustaa myös matelijoita ja sammakkoeläimiä. 

Valitettavasti akvaarion alempaan kerrokseen pääsee vain portaita pitkin, joten tämä on hyvä huomioida liikuntarajoitteisten kanssa vieraillessa.

Näsinneula ja alueen ravintolatarjonta 

Huvittelun lomassa voit käydä Näsinneulassa ihastelemassa Tampereen kauniita maisemia. Näköalatasanteelta 120 metrin korkeudesta näkee erittäin kauas. Näkymien ihastelemisen lomassa voit nauttia huippukokkien antimista Ravintola Näsinneulassa. 

Evästä voi tietenkin nauttia myös ihan maanpinnalla. Alueella on tarjolla lähes mitä väin ja miten isoon nälkään tahansa. Pienempään nälkää voit nauttia popcorneja tai hodareita. Isompaan nälkään tarjolla on muun muassa pihviä ja hampurilaisia. Kesäkuumalla aikuiset voivat istahtaa nauttimaan terassien alkoholitarjonnasta ja muista drinkeistä.  

Sisäänpääsy Särkänniemeen ja lippujen hinnat

Särkänniemen alueelle sisäänpääsylippu keäskaudella 2022 maksaa 9,9 euroa sisältäen yhden vapaavalintaisen huviajelun. Esimerkiksi Angry Birds-puistoon et tarvitse ostaa ranneketta, vaan pääset huvittelemaan sisäänpääsymaksun hinnalla.

Jos haluat viettää aikaa huvipuistolaitteissa, on sinun ostettava sitä varten hupiranneke. Päiväranneke maksaa huvipuiston portilta ostettuna 49 euroa, mutta verkkokaupasta rannekkeen voit saada edullisemmin. Päiväranneke kattaa sisäänpääsyn, huvilaitteet, eläinpuiston, Akvaarion ja Näsinneulan näköalat.

Lue lisää: Särkänniemi

Teksti: Rasmus Nikander

Kuvat: Visit Finland / Katja Lösönen

Katso myös

Kotimaanmatkailu kunniaan: vuoden 2018 matkailupalkinnot karhu-miehelle, tv-ohjelmalle ja joulumaan pelastajille
Näe ja koe
artikkeli

Kotimaanmatkailu kunniaan: vuoden 2018 matkailupalkinnot karhu-miehelle, tv-ohjelmalle ja joulumaan pelastajille

Matkailutoimittajien Kilta jakoi vuoden 2018 merkittävimmät matkailupalkinnot Matka 2019 -messuilla. Vuoden matkailuhenkilö on Kuusamon Suurpetokeskuksen karhujen hoitaja ja ystävä Sulo Karjalainen, vuoden matkailuteko matkailuohjelma Egenland ja vuoden matkailuyritys SantaPark Rovaniemeltä.
Pääkaupungin palkitut kohteet! Tässä ovat Helsingin Matkailusäätiön valitsemat vuoden 2019 matkailutoimijat
Näe ja koe
artikkeli

Pääkaupungin palkitut kohteet! Tässä ovat Helsingin Matkailusäätiön valitsemat vuoden 2019 matkailutoimijat

Vuoden 2019 Helsinki Travel Award -palkinnot saivat Helsinki Design Week, Kuudes linja complex ja Messukeskus.
Matkailun vapautta ja uusia matkailuajoneuvoja esillä Caravan-messuilla
Matkusta
artikkeli

Matkailun vapautta ja uusia matkailuajoneuvoja esillä Caravan-messuilla

Helsingin Caravan-messuilla Messukeskuksessa esitellään 17. – 19.1.2020 uusia matkailuajoneuvoja. Lisäksi messuilla on paljon ohjelmaa, tietoa vuokraustoiminnasta ja ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista, sekä Matkamessujen hulppea tarjonta matkailukohteista.
Tässä ovat vuoden 2019 suosituimmat matkailutoimijat ja -kohteet!
Näe ja koe
artikkeli

Tässä ovat vuoden 2019 suosituimmat matkailutoimijat ja -kohteet!

Finnish Travel Galassa palkittiin vuoden 2019 ansioituneita ja suosituimpia matkailuyrityksiä, -toimijoita ja -kohteita. Ovatko nämä upeat kotimaan kohteet jo sinulle tuttuja?