Vauvaperheen Helsinki-tärpit: parhaat kahvilat vaunujen kanssa liikkuvalle

Vauvaperheen Helsinki-tärpit: parhaat kahvilat vaunujen kanssa liikkuvalle

julkaistu , päivitetty

Helsinki on täynnä toinen toistaan viihtyisämpiä kahviloita, mutta kaikki niistä eivät välttämättä sovellu vaunujen kanssa liikkuvalle. Listasimme vaunuystävällisiä kahviloita seuraavin kriteerein: vaunujen kanssa pääsee sisään ja mahtuu liikkumaan, tarjolla on lastenhoitohuone tai tilava wc ja ennen kaikkea ilmapiiri on vauvamyönteinen. Kaikkien listattujen paikkojen kahvilatuotteet ovat toki myös laadukkaita ja suosittelemisen arvoisia.

 • 1. Kluuvikadun Fazer

  Fazer on Helsingin kahvilaskenen klassikko, jonka Kluuvikadun kahvila aloitti toimintansa samassa osoitteessa jo vuonna 1891 – tuolloin ranskalais-venäläisenä konditoriana. Vielä tänäkin päivänä Kluuvikadun Fasu on kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa perheet ja ystävät kokoontuvat leivoskahvien, aamiaisen tai kevyen lounaan äärelle.

  Kaunis kahvilasali on tilava ja siellä mahtuu helposti liikkumaan vaunujen kanssa. Vaunut saa myös parkkeerattua oman pöydän viereen, ainakin jos valitsee pöydän kahvilan perältä. Mikä tärkeintä, kahvilan vitriinit notkuvat toinen toistaan ihanampia kakkuja, pullia ja leivoksia. Suosittelemisen arvoinen on myös arkiaamiainen, jolla hinta (alkaen 13,50 €) ja laatu todellakin kohtaavat.

  Osoite: Kluuvikatu 3, 00100 Helsinki

 • 2. Kampin Torrefazione

  Kampin ostoskeskuksen Kortteliksi kutsuttu vitoskerros on täynnä ravintoloita, joista useimmissa on helppo asioida vaunujen kanssa.

  Torrefazione eli ystävien kesken Torre on ainoa kahvilaksi luokiteltava, mutta se onkin niin hyvä, ettei muita tarvita. Tilaa on useammallekin vaunuseurueelle, ja paikasta onkin tullut suosittu vauvatreffipaikka. Tilava lastenhoitohuone imetyssohvineen löytyy ostoskerroksen kolmannesta kerroksesta ja kahvilan henkilökunta lämmittää mielellään maidon tai ruuan pikkutyypille.

  Tarjolla on herkullisten kakkujen ja pullien lisäksi myös täytettyjä leipiä ja smoothieita sekä aamiaista, lounasta ja viikonloppubrunssia. Kahvi on kaupungin parhaita!

  Osoite: Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki

 • 3. Kiasma Café

  Kaupungin museoiden yhteydessä toimii hyviä kahviloita, jotka ovat myös vaunuystävällisiä. Kiasman kahvilassa etummaiset pöydät on varattu vaunullisille – kahvilan nettisivuilla kerrotaan, että paloturvallisuussyistä ravintolasalissa ei saa olla lastenvaunuja – ja samasta kerroksesta löytyy lastenhoitohuone ja vaunuparkki.

  Tarjolla on herkullisia suolaisia ja makeita herkkuja sekä lounasaikaan salaatti- ja keittolounaan lisäksi vaihtuvia lounasannoksia. Museon ovet ovat hieman hankalat vaunujen kanssa liikkuvalle, mutta henkilökunta auttaa auliisti.

  Osoite: Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

 • 4. Ateneum Bistro

  Myös Ateneumin taidemuseossa on viihtyisä, vaunuystävällinen kahvila – tai oikeastaan ravintola, josta saa herkkuja myös kahvihetkeen. Tilavia pöytiä löytyy museokaupan edessä sijaitsevasta valopihasta, mutta myös varsinaisen ravintolasalin pöytiin mahtuu vaunujen kanssa, kun vähän järjestelee.

  Lounaan ja illallisen lisäksi tarjolla on makeita herkkuja ja ennen kaikkea suosittu afternoon tea, joka sisältää kaksi pannullista teetä sekä suolaista piirakkaa, voileipiä ja useampaa sorttia makeaa. Esteetön sisäänkäynti Ateneuminkujan puolelta. Lastenhoitohuone löytyy samasta kerroksesta narikan vierestä.

  Ateneum on tällä hetkellä remontissa, mutta aukeaa vierailijoille taas alkuvuodesta 2023.

  Osoite: Kaivokatu 2,
  00100 Helsinki

 • 5. Sanomakahvila

  Sanomatalon aulan Sanomakahvila tunnetaan vauvakahvilana, johon vaunukansa kerääntyy sankoin joukoin nauttimaan kiireettömistä perhevapaapäivistä kahvikupposen äärelle.

  Avaran kahvilan pöydät on sijoitettu väljästi, joten vaunujen kanssa mahtuu hyvin liikkumaan, ja useammatkin vaunut saa mahtumaan yhteisen pöydän ympärille. Kahvila on Fazerin omistama ja sieltä saa niin suolaisia ja makeita herkkuja kuin runsaat lounassalaatitkin.

  Osoite: Töölönlahdenkatu 2, 00100 Helsinki

 • 6. Moko Market Café, Punavuori

  Yhdistä vaunulenkki Kaivarissa kahvihetkeen persoonallisessa sisustuskaupan ja kahvilan yhdistelmässä.

  Valikoimasta löytyy Johan & Nyströmin kahvia, ranskalaista laatuteetä, luomulimuja, tuoreita smoothieita, tuorepuuroja, täytettyjä leipiä ja leivonnaisia. Tarjolla on myös hinta-laatusuhteeltaan erinomainen aamiainen, monipuolinen lounas (testaa suosittu salaattibaari!) sekä lauantaibrunssi.

  Raaka-aineissa suositaan luomua, ja iso osa tarjolla olevista herkuista valmistetaan Mokon omassa keittiössä. Kahvilassa on lapsille oma leikkipaikka sekä vaunuille parkkipaikka, wc-tiloista löytyy hoitotaso.

  Osoite: Perämiehenkatu 10, 00150 Helsinki

 • 7. Sinisen Huvilan kahvila

  Sinisen Huvilan ulkoilmakahvilasta avautuvat upeat maisemat yli Töölönlahden. Tarjolla on erikoiskahveja, mehuja, jäätelöä, vaihtuva päivän keitto sekä oman leipurin paikan päällä tekemiä leivonnaisia, kakkuja, piiraita ja pullia.

  Ulkoilmakahvilaan kärrää helposti vaunujen kanssa, mutta lastenhoitohuonetta – kuten asiakas-wc:tä ylipäätään – ei ole. Kekseliäs ja hyvin varustautunut lapsenkaitsija selviää kyllä vaipanvaihdosta tilanteen osuessa eteen. Kahvila on avoinna vain kesäkaudella.

  Osoite: Linnunlauluntie 11, 00530 Helsinki

 • Lue lisää kauniista pääkaupungista esimerkiksi artikkeleistamme Helsingin tärkeimmät nähtävyydet ja Helsingin saaret!

  Teksti: Arna Grym
  Kuva: Visit Finland, Julia Kivelä

Katso myös