Kasvissyöjän Turku – viisi parasta ravintolavinkkiä

Kasvissyöjän Turku – viisi parasta ravintolavinkkiä

julkaistu , päivitetty

Tässä artikkelissa esittelyssä kasvissyöjän Turku. Turku on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen merkittävimmistä ruokakaupungeista. Kaupungin ravintolatarjontaa ylistetään niin kaupungin kaduilla kuin sosiaalisessa mediassakin, ja onpa Turkua kutsuttu jopa Suomen ruokapääkaupungiksi.

Turun ravintolat seuraavat aikaansa, ja tällä hetkellä suosiossa oleva kasvisruoka näkyy vahvasti kaupungin ravintolatarjonnassa. Poimimme tähän viisi ravintolaideaa kasvissyöjälle – inspiroidu ja poimi vinkit seuraavalle Turun-matkallesi!

>>Samalla reissulla kannattaa tsekata myös Turun nähtävyydet!

 • 1. Ravintola Kuori

  Uusi tulokas Ravintola Kuori on saavuttanut paikkansa Turun ravintoloiden joukossa. Ravintola on kahden naisen yritys, joka tarjoaa kasvisruokaa modernilla tavalla. Kuori on rento paikka, jossa pönötyskulttuurille ei löydy sijaa.

  Ravintolan annokset saavat inspiraationsa pääasiassa Aasiasta, mutta inspiraatiota on haettu myös Lähi-Idästä, Pohjois-Afrikasta ja Välimeren alueelta. Vierailija ihastuu myös hyvään viinilistaan, joka koostuu pääasiassa eurooppalaisten pientuottajien viineistä.

  Osoite:
  Hämeenkatu 8
  20500 Turku

  Lue lisää: Ravintola Kuori

 • 2. VG Wok

  Hylätyistä grillikioskeista toimintansa aloittanut VG Wok on saanut lyhyessä ajassa vahvan jalansijan Turun kasvissyöjien keskuudessa. VG-wokin sivuilta käy ilmi, että toimipisteitä on Turussa ja tämän naapurissa Raisiossa yhteensä jo seitsemän.

  VG Wok on yritys, joka korostaa toiminnassaan eettistä ruokakulttuuria. Etenkin hinta-laatusuhde on ollut asiakkaiden mieleen, ja ruokaa on kehuttu laajalti. VG Wokin annosten kolme pääraaka-ainetta ovat tofu, seitan sekä soijasuikaleet, joiden pohjalle rakentuu laaja menu. Tuoreet raaka-aineet näyttelevät tärkeää roolia, ja ruoka tehdään paikan päällä alusta loppuun itse.

  Lue lisää ravintolasta ja toimipisteistä: VG Wok

 • 3. Roots

  Idyllisessä Turun kauppahallissa sijaitseva Roots Kitchen tarjoaa monipuolista, konstailematonta kasvisruokaa modernilla otteella. Roots tarjoaa nautiskelijoille lauantaisin myös brunssia, jota on tarjolla kahta eri kokoa – pieneen ja isompaan nälkään. Ravintola hyödyntää annoksissaan tuoreita raaka-aineita.

  Kauppahallin tunnelma tuo ihanan lisän ruokahetkeen, ja sijainti keskellä Turkua takaa sen, että niin ravintola on helposti niin paikallisten kuin lomalaistenkin löydettävissä.

  Osoite:
  Eerikinkatu 16
  20100 Turku

  Lue lisää: Roots

 • 4. Eliksiiri

  Lounasruokaan panostava Eliksiiri on ruokkinut turkulaisia kasvisruoan ystäviä jo parin vuosikymmenen ajan. Ravintola keskittyi kasvisruokaan jo ennen kuin sitä tuli suurempi ruokatrendi.

  Vihreän kullan keittiöksi itseään kutsuva Eliksiiri tarjoaa asiakkailleen runsaasti salaattivaihtoehtoja, muutaman erilaisen vaihtoehton lämmintä ruokaa sekä keiton jokaisena aukiolopäivänä. Lounas hinnoitellaan painon mukaan, ja kiireinen lounastaja voi ottaa ruoan myös mukaan.

  Lounaan lisäksi Eliksiirissä voit nauttia itse tehtyistä leivoksista, kakuista, piiraista sekä pikkusuolaisista.

  Osoite:
  Kauppiaskatu 8
  20500 Turku

  Lue lisää: Eliksiiri

 • 5. Ravintola Hügge

  Kun esittelyssä on kasvissyöjän Turku, niin tämä paikka on pakko mainita! Ravintola Hügge kuuluu monen turkulaisen kasvissyöjän ja terveellistä ruokaa suosivan suosikkiravintoloiden joukkoon.

  Huippukokkien räätälöimät monipuoliset menut tarjoavat laatua kasvisruokailijan lautasellle.

  Arkisin tarjolla on myös lounasta klo 11-14. Lounaalla on tarjolla muun muassa erilaisia salaatteja ja kasvisburgereita.

  Osoite: Linnankatu 3 20100 Turku

  Lue lisää: Ravintola Hügge
  >>Tsekkaa Hügge myös Intagramissa!

 • Mukavia ruokahetkiä!

  Teksti: Leena-Mari Laukkanen, Rasmus Nikander
  Kuva: Turun kaupunki / Seilo Ristimäki

Katso myös