Aktiivivinkit Kalajoelle – tekemistä koko perheelle

Aktiivivinkit Kalajoelle – tekemistä koko perheelle

julkaistu , päivitetty

Välillä kaipaa aktiviteetteja ja sitä tietysti myös Kalajoelta löytyy koko perheelle sisällä taikka ulkona. Tässä artikkelissa hyviä vinkkejä toiminnannälkäisille!

 • Seikkailupuisto Pakka, Kalajoki

  Seikkailupuisto Pakka

  Ympäri vuoden avoinna olevassa seikkailupuistossa pääset haastamaan itseäsi kiipeilyn merkeissä. Haastetta löytyy kaikenikäisille seikkailijoille. Seikkailupuisto sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkien välittömässä läheisyydessä. Paikka on varsinkin työporukoiden ja lapsiperheiden suosiossa. 

  Vaikka seikkailurata ulottuu esimerkiksi korkealle puihin, on kiipeily turvallisesta jokaiselle. Kiipeilyn lisäksi puisto tarjoaa muun muassa trampoliineilla ilakointia ja Euroopan suurimman seikkailutorni X-Towerin. Seikkailutornista lähtee 330 metrin pituinen liukuvaijeri, joka kulkee kauniiden hiekkadyynien maisemissa. 

  Hurjia, mutta turvallisia aktiviteetteja on siis tarjolla aloittelijoille, kuin hieman kokeneemmillekin seikkailijoille. Fyysisen aktiviteetin ja hauskuuden yhdistelmästä kiinnostuneille tämä on ehdoton vierailukohde Kalajoella. 

  Lue lisää: Seikkailupuisto Pakka

 • SuperPark Kalajoki

  Fyysiset aktiviteetit ei toki lopu seikkailupuistoon vaan Kalajoen Hiekkasärkillä on myös SuperPark. SuperParkin aktiviteetit ulottuvat sisätilojen lisäksi ulkoalueelle, joten aktiviteettipuistoon voi suunnata säällä kuin säällä. Tekemistä riittää kaikenikäisille. 

  Sisäpuisto on täynnä tekemistä trampoliineilla hyppimisestä kiipeilyseiniin. Myös teknologiaa hyödyntäviä liikunnallisia pelejä on tarjolla. Ulkoalueella on mahdollista kokea vauhdin huumaa skeittaamisen ja potkulautailun merkeissä. 

  Liikunnan ohessa saattaa tulla nälkä, joten SuperParkin ravintola ja kahvilapalvelut tulevat myös tarpeeseen. SuperParkit ovat siis hyvä vaihtoehto lapsiperheille, jotka kaipaavat fyysistä aktiviteettia osana vierailua Kalajoella.

  Lue lisää: SuperPark Kalajoki

 • Hiekkasärkät Frisbeegolf, Kalajoki

  Frisbeegolfia Kalajoella

  Kalajoki on oivallinen vierailukohde myös frisbeegolfista kiinnostuneille. Kalajoella sijaitsee viisi eri pituista ja tasoista frisbeegolfrataa. 

  Pernun, Himangan ja Aronpuiston radat ovat 9-väyläisiä ratoja, jotka sopivat hyvin aloittelijoille. Kalajoelta löytyy kaksi täyspitkää 18-väyläistä frisbeegolfrataa. Nämä radat ovat vaativampia. Toinen radoista kulkee Hiekkasärkien kauniissa maisemissa. Rata on ainoa maksullinen rata Kalajoella, mutta ehdottomasti hintansa väärti. Toinen täysipitkistä radoista on hyvin hoidettu metsän keskellä kulkeva Särkkäinportin rata. Rata on vaativa ja väylät ovat pitkiä. Särkkäinportti sopii parhaiten jo valmiiksi lajiin tutustuneelle.

  Lue lisää: Frisbeegolf Kalajoki

 • Särkkäin Formula Center

  Kalajoki tarjoaa myös vauhdin huumaa! Hiekkasärkillä sijaitsevassa Formula Centerissä pääset karting-auton rattiin.

  Vuonna 2017 valmistunut rata on pituudeltaan 682 metriä sisältäen vauhdikkaita kurveja ja hieman myös korkeuseroja. Radalle pääsee ajamaan vähintään 120 cm pitkät henkilöt ja tänä kesänä tarjolla on myös 2–8-vuotiaille suunnatut sähköiset karting-autot.

   Lue lisää: Särkkäin Formula Center

 • JukuPark Kalajoki

  Lapsille Kalajoki tarjoaa monenlaista tekemistä. Kesän kuumia kesäpäiviä kannattaa viettää vesipuisto JukuParkissa. Erilaisia altaita ja vesiliukumäkiä on runsaasti tarjolla. Uimisen lomassa altaanreunalla voi nauttia virkistäviä kesäjuomia alueen terassiravintolasta. 

  Päivälippu vesipuistoon maksaa verkkosivuilta ostettuna 23 euroa. Perhelippu neljälle henkilölle maksaa 88 euroa.

  Lue lisää: JukuPark

 • Siiponjoki, Kalajoki

  Siiponjoen luontopolku

  Vaelluskengät jalkaan ja liikenteeseen! Siiponjoen luontopolku on 20 kilometrin pituinen ja sen varrella koet erilaisia luonnon hienouksia. Reitti on myös mahdollista ajaa pyörällä läpi ja tietysti reitti on mahdollista kiertää myös lyhyempänä. 

  Kangasmetsämaastossa on mukava kulkea hyvin hoidetun luontopolun johdosta. Siiponjoki kulkee kauniina luontopolun vieressä tai lähimaastossa. Joen uomassa on rauhoittavaa pysähtyä kuuntelemaan veden virtausta. Luontopolun varrella on kaksi laavua ja kota, johon voit muun muassa pysähtyä nauttimaan retkieväistä.

  Lue lisää: Siiponjoen luontopolku

 • Kuvat: Rasmus Nikander

Katso myös