Koe 10 upeaa luontokohdetta Helsingissä

Helsingin luonnossa voi nyt retkeillä puhelimen opastamana. Uusi mobiililaitteilla toimiva luonto-opas esittelee kaupungin Top 10 -luontokohteet sekä ohjaa kulkemaan niissä.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Koe 10 upeaa luontokohdetta Helsingissä

Helsingin kymmenen hienointa luontokohdetta

Helsingissä on useita hienoja kaupunkiluontokohteita. Citynature.eu-mobiilioppaaseen on valittu kaupungista kymmenen aluetta, joihin pääsee nopeasti ja helposti julkista liikennettä käyttäen.

– Halusimme luoda palvelun, jonka avulla kokemattomampikin kävijä uskaltaa lähteä lähiluontoon. Yllättävän moni helsinkiläinen ei tunne kotinsa lähellä olevia luontoalueita. Toivomme, että palvelun avulla ”luontopiipahduksesta” voisi tulla osa ihmisten arkea, sillä lyhyelläkin oleskelulla luonnossa on myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveydelle, kertoo projektikoordinaattori Annika Harlio Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Kulkemisen helpottamiseksi jokaiseen luontokohteeseen on tehty valmis reittiehdotus, joka näkyy kartalla. Puhelimen GPS-toiminnon avulla käyttäjä pystyy myös seuraamaan, missä kohtaa reittiä hän kulloinkin kulkee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valmiit reittiehdotukset sisältävät myös tietopisteitä, joissa kerrotaan alueen luonnosta, eläin- ja kasvilajeista, nähtävyyksistä, historiasta ja palveluista. Reittipisteiden tiedot voi lukemisen sijaan myös kuunnella, jolloin luonnossa liikkuessa ei tarvitse keskittyä puhelimen näyttöön.

Citynature.eu-mobiilioppaan kymmenen luontokohdetta Helsingissä ovat Harakka, Kallahti, Keskuspuisto, Lauttasaari, Mustavuori, Pihlajasaari, Seurasaari, Uutela, Vallisaari sekä Vanhankaupunginlahti.

Tiedonjanoinen kävijä saa puhelimensa kautta hyvän opastuksen alueeseen. Tutustakin kohteesta voi löytää reittiopastuksen kautta uutta tietoa. Kohteissa vastaan tulevista lajeista saa lisätietoa mobiilioppaasta. Harakan saaren kallioilla geopolun avulla taas selviää jääkauden jättämät merkit vuosituhansien takaa ja Keskuspuistossa sekä Mustavuoressa voi löytää ensimmäisen maailmansodan aikaiset maalinnoitukset.

Tutustu Citynature.eu-oppaaseen täällä

Helsingin luonto-opas sopii moneen käyttöön

Mobiiliopas on kaupunkilaisten lisäksi suunniteltu turistien käytettäväksi. Helsingin luontokohteisiin opastetaan suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi ja viroksi.

Myös opettajien toivotaan löytävän mobiilioppaan, sillä se tarjoaa valmiin työkalun ulkona tapahtuvaan oppimiseen. Opettajia voi kiinnostaa esimerkiksi Vanhankaupunginlahdelle sijoittuvat uuden opetussuunnitelman mukaiset ilmiöoppimisrastit.

Citynature.eu-mobiiliopas on luotu EU:n Central Baltic Interreg -aluerahaston rahoittamassa NATTOURS-hankkeessa 2016–2018. Helsingin kaupungin lisäksi hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Tallinnan kaupunki ja Tukholman ympäristöinstituutin Tallinnan yksikkö. Vastaavanlainen opas on saatavilla myös Tallinnan luontokohteille.

Tutustu pääkaupunkimme luontoon myös artikkeleissamme Helsingin saarista ja piknikpuistoista.

Kuva: Citynature.eu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.