Ihastu Raumaan – 3 vinkkiä 

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Rauman kaupunki on loistava kohde kotimaanmatkailijalle. Unescon maailmanperintökohteena tunnettu Vanha Rauma on kaupungin sydän, jossa historia ja nykyaika elävät sopuisasti rinnakkain.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Ihastu Raumaan – 3 vinkkiä 
  • null

    1. Vanha Rauma

    Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1991 valittu Vanha Rauma on laaja ja viehättävä 30 hehtaarin laajuinen kaupunginosa. Viehättävä ja idyllinen kaupunginosa on edelleen täynnä elämää, ja alueella on tutustumisen arvoisia kohteita ovat esimerkiksi 1700-luvulta peräisin oleva Vanha Raatihuone, 1500-luvulla rakennettu Pyhän Ristin kirkko ja kiinnostavat historialliset kotimuseot. Vanhaa Raumaa voi ihastella myös Rauman vesitornista, jonka yhteydessä toimii kahvila-ravintola Torni.

    Vanhassa Raumassa riittää myös tekemistä, sillä alueella järjestetään paljon erilaisia kiinnostavia tapahtumia. Lisäksi alueella toimivat esimerkiksi lukuisat viehättävät pikkuputiikit, idylliset kahvilat ja vilkas kauppatori.

    Osoite, esim:
    Kauppakatu 13 (Vanha Raatihuone)
    26100 Rauma

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Tiedätkö kaikki Suomen seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta?

    Lue lisää: Vanha Rauma

  • Sammallahdenmäki, Rauma

    2. Sammallahdenmäki

    Noin 20 kilometrin päässä Rauman keskustasta sijaitseva Sammallahdenmäki kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon. Aluetta pidetään kulttuurillisesti erittäin arvokkaana, koska Sammallahdenmäellä sijaitsee laaja pronssikaudenaikainen hautaröykkiöalue, joka kattaa yhteensä 36 hautaröykkiötä.

    Alueella on tehty arkeologisia tutkimuksia yli 100 vuoden ajan, joiden avulla alueen elämästä on saatu paljon tietoa.  Vuosien saatossa hautaröykkiöistä on löytynyt esimerkiksi palaneita ihmisen luita ja arkkuja.

    Osoite:
    Savulaaksontie 181 (eteläinen infopiste)
    Sammallahdentie 58 (pohjoinen infopiste)
    27230 Rauma

    Lue lisää: Sammallahdenmäki

  • 3. Rauman merimuseo

    Rauman merimuseon löytää vanhan Merikoulun entisistä tiloista. Yli satavuotiaan talon tiloissa sijaitseva merimuseo kertoo elämästä merellisessä Raumassa. Museossa esitellään esimerkiksi laivanrakennusta, merenkulkua ja merimiehen elämää laajan perusnäyttelyn ja vaihtuvien näyttelyiden avulla.

    Rauman merimuseo on kaiken ikäisille sopiva vierailukohde, ja museossa on myös lapsille sopivia aktiviteetteja, kuten navigointisimulaattori ja 12 toiminnallista Saa koskea! -toimintapistettä.

    Osoite:
    Kalliokatu 34
    26100 Rauma

    Lue lisää: Rauman merimuseo

  • Teksti: Ira Matilainen
    Kuvat: Rauman kaupunki

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.