Nyt ulkoilemaan – esittelyssä Länsi-Suomen hienoimmat kansallispuistot 

Nämä kolme Länsi-Suomen kansallispuistoa ovat länsisuomalaista luontoa kauneimmillaan ympäri vuoden! Näissä kohteissa voit pysähtyä nauttimaan esimerkiksi kauniista metsistä, jylhistä rotkoista ja elämää vilisevistä suoalueista. Pakkaa reppu selkään ja ota suunta raikkaaseen ulkoilmaan, se kannattaa aina. Esittelyssä Länsi-Suomen hienoimmat kansallispuistot!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Nyt ulkoilemaan – esittelyssä Länsi-Suomen hienoimmat kansallispuistot 
  • 1. Helvetinjärven kansallispuisto

    Jylhistä rotkolaaksoistaan tunnettu Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pirkanmaan Ruodevedellä. Erityisen tunnettu kohde on kapea Helvetinkolu-niminen rotko. Kansallispuiston alueella sijaitsee myös neljän jyrkkärantaisen rotkojärven muodostama jono. Kansallispuiston kallioisessa ympäristössä on monipuolinen luonto, ja runsaasti arvokasta ja vanhaa metsää.

    Merkittyjä reittejä Helvetinjärven kansallispuistossa on noin 40 kilometrin verran ja lisäksi puistoon voi tutustua nelikilometristä luontopolkua kulkemalla. Korkeuserojen vuoksi reitit ovat paikoittain vaativia, mutta myös liikuntaesiteisille löytyy sopivia vaihtoehtoja. Helvetinjärvi sopii ympärivuotiseen retkeilyyn.

    Lue lisää Helvetinjärvestä!

  • 2. Kurjenrahkan kansallispuisto

    Turussa sijaitseva Kurjenrahkan kansallispuisto tunnetaan monien kurkien kotisuona. Kurjenrahkan kansallispuistossa sijaitsevat suot ovat Varsinais-Suomen laajimmat luonnontilassa olevat suot. Kansallispuistoon kuuluvat myös karut ja osin iäkkäät metsät, jotka ympäröivät laajaa suota. Suot ovat pääosin karuja keidassoita. Eläimet Kurjenrahkassa ovat pääosin suoluonnolle tyypillisiä, mutta alueella elää myös uhanalaisia lajeja.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Kurjenrahkassa on valittavissa monenlaisia reittejä: helppoja ja lyhyitä, muutaman tunnin pituisia sekä useamman päivän kestäviä patikointireittejä. Kansallispuisto soveltuu osittain myös liikuntaesteisille, ja siellä voi retkeillä ympäri vuoden.

    Lue lisää Kurjenrahkasta!

  • 3. Teijon kansallispuisto

    Kun kyseessä on Länsi-Suomen hienoimmat kansallispuistot, on tämä helmi pakko mainita! Teijon kansallispuiston löytää Salosta, Varsinais-Suomesta. Teijossa luonto on pääosin karua, mutta pienelle alueelle mahtuu yllättävän paljon vaihtelevaa luontoa: puistossa voi tutustua  esimerkiksi jylhiin kalliomaisemiin, muinaisrantoihin ja lettosuohon. Alueella elää useita erilaisia eläimiä, kuten rapuja, metsoja ja ilveksiä.

    Kansallispuiston läheisyydessä voi vierailla myös ruukkialueella, jonka rakennukset ovat peräisin 1800-luvulta. Alueella voi tutustua raudanvalmistuksen eri vaiheisiin.

    Teijon kansallispuisto sopii hyvin patikointiin, kalastukseen, pyöräilyyn ja melontaan. Puisto on sopiva kaiken ikäisille ihmisille: vaihtelevan pituisia merkittyjä reittejä on noin 50 kilometrin verran. Teijossa on myös liikuntaesteisille sopivia reittejä.

    Lue lisää Teijosta!

  • Kuva: Helvetinjärvi, Visit Tampere, Laura Vanzo

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.