Mahtavien maisemien kylpylät – esittelyssä kahdeksan ikimuistoista hemmottelupaikkaa

Mahtavien maisemien kylpylät – esittelyssä kahdeksan ikimuistoista hemmottelupaikkaa

julkaistu , päivitetty

Omaa aikaa, akkujen latausta ja rentouttavaa yhdessäoloa – näistä yksinkertaisista elementeistä rakentuu yksi onnistuneen loman resepti. Onnistuneen loman minikoossa pääset kokemaan helpolla näissä kylpyläkohteissa. Hemmottelevan kylpylän lisäksi nautit extra-elämyksenä näissä paikoissa myös mahtavista maisemista.

Koli Relax Spa

Kylpylämaisema parhaasta päästä avautuu Kolin huipulta. Tämä pohjoiskarjalainen vaaramaisema on jo itsessään Suomen tunnetuin kansallismaisema. Oman taikakertoimen tunnelmaan lisää mahdollisuus ihailla tätä kaikkea samalla maisemakylpylän lempeistä löylyistä ja piristävistä poreista nauttien. Huomioi vierailullasi, että kylpylässä illat kello 16 jälkeen on rauhoitettu vain täysi-ikäisille. Koko perheen kylpylävierailulle kannattaa siis suunnata riittävän ajoissa.

  • Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli 

Holiday Club Saariselkä

Arktista maisemailoittelua löydät puolestasi suuntaamalla kauaksi pohjoiseen. Saariselällä sijaitsee nimittäin koko Euroopan pohjoisin kylpylä. Keskellä Saariselän lomakylää sijaitseva kylpylä on erityisesti perheiden suosikki. Parhaimmillaan kylpyläelämys täällä on monien mielestä äärisäällä – ulkona paukkuva pakkanen tai villinä ujeltava tuuli toimivat kuin kutsuna kokea kylpylän trooppinen lämpö. Kaikki tämä vastakohtien nautinto keskellä kauneinta Lappia.

  • Saariseläntie 7, 99830 Saariselkä 

Kylpylä SaniFani

Täysin toisenlaista tilan tuntua ja maisemaa esittelee vierailijalle Kalajoki. Maankuulu aktiivilomakohde ja kilometrien mittaiset hiekkarannat toimivat houkuttimina lomailuun erityisesti kesällä. Kylpyläkävijälle muistettava fakta on, että Kalajoen mahtavista maisemista pääset nauttimaan ympäri vuoden. Kalajoen kylpylä kutsuukin kävijät viihtymään vuoden jokaisena päivänä. Vesileikeistä ja polksimisesta nauttii näissä puitteissa koko perhe.

  •  Jukupolku 3, 85100 Kalajoki

Naantali Spa

Yksi erinomainen syy toteuttaa loma Varsinais-Suomessa on Naantalin legendaarinen kylpylä. Paikallinen kylpylä on nimittäin todellinen hyvinvoinnin keidas tunnelmallisine allasosastoineen ja saunoineen. Kylpyläelämystä on helppo täydentää vaikkapa ulkoilulla merellisistä maisemista tai erilaisista terveys- ja hyvinvointipalveluista nauttien. Unohtamatta myöskään kylpylän monipuolista viihdekattausta maankuuluine esiintyjineen.

  • Matkailijantie 2, 21100 Naantali 

Långvik Congress Wellness Hotel

Meren äärellä viihdytään myös Kirkkonummella. Eikä ihme, sillä uniikki kylpyläkohde on jo itsessään vierailun arvoinen. Luonnonkaunis merenranta, erinomainen palvelu ja sijainti riittävän kaukana arjesta houkuttavat kävijöitä läheltä ja kaukaa. Todellista elämystä kaipaavat ilahtuvat tiedosta, että kylpylään ja sen rantasaunaan on mahdollista varata myös yksityisaikoja. Kaiken kruununa kaiken tämän päälle vielä hemmotteleva hoito. Virkistää takuulla sekä kehoa että mieltä.

  •  Tanskarlantie 9, 02420 Kirkkonummi

Scandic Aulanko

Hämeenlinnan Aulanko on yksi Suomen tunnetuimmista maisemakohteista. Vahvan historian matkailukohteena omaava seutu on nykyisin mainio kohde myös kylpylälomailulle. Aulangon kylpylässä nautit rentouttavan rauhallisista järvimaisemista. Useat erilaiset saunat, hemmottelevat hoidot ja monipuoliset tapahtumat tekevät kylpylästä suositun kohteen monen ikäisten kävijöiden keskuudessa.

  •  Aulangontie 93, 13220 Hämeenlinna

Hotel & Spa Resort Järvisydän

Savolaiseen Saimaa-maisemaan ihastut takuulla. Maamme suurin järvi on monien mielestä myös maisemallisesti kaunein. Täysin omanlaiset kylpyläpuitteet löydät Rantasalmelta. Venäjän tsaarin ja Ruotsin kuninkaan välisellä mahtikäskyllä vuodesta 1658 alkaen sama suku on pitänyt näillä tienoilla kestikievaria. Nykyisin kestikievarin lisäksi Järvisydän on myös todella elämyksellinen kylpyläkohde. Sopivaa tekemistä ja mielenkiintoista aktiviteettia löytyy jokaiselle.

  • Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

Bonus: Itämeren risteilylaivat

Bonus-elämyksena usein unohdettu maisemallinen kylpyläkokemus löytyy Itämeren risteilylaivoilta. Eri varustamojen laivoilla on panostettu matkailijoiden viihtymiseen myös sauna- ja kylpyläelämysten saralla. Tsekkaa itse, jos et muuten usko.

Teksti: Antti Hurskainen
Kuva: Naantali Spa

Katso myös