Parhaat vinkit kaupunkijuhannukseen – keskikesän huumaa Helsingissä 

Parhaat vinkit kaupunkijuhannukseen – keskikesän huumaa Helsingissä 

julkaistu , päivitetty

Helsinki tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja aktiviteettia juhannuksen viettoon. Tänä vuonna voit viettää keskikesän juhlaa festareilla, juhannusristeilyillä, perinteisen kokon juurella tai saunan lauteilla.

Mitä tehdä juhannuksena Helsingissä? Tässä neljä erinomaista vinkkiä kaupunkijuhannuksen viettoon!

 • Lonnan saari Helsingin edustalla

  1.     Stadin Juhannus 

  Kahden vuoden tauon jälkeen Lonnan saarella järjestettävä Stadin Juhannus on kerännyt lyhyen historiansa aikana suuren suosion kaupunkilaisten keskuudessa. 

  Kotimaiset artistit tanssittavat juhlakansaa, ravintola Lonna tarjoilee viileitä juomia ja sauna lämpiää varauksesta molempina juhannuspäivinä. Vesibussi kuljettaa festarikävijät Kauppatorilta kymmenessä minuutissa perille.

  Ole nopea ja hanki lippusi ajoissa, sillä viimeksi vuonna 2019 järjestetty festivaali myytiin loppuun jo ennakkoon.

  Liput: 

  Perjantai-päivälippu: alk. 37,50 €

  Lauantai-päivälippu: alk. 37,50 €

  Kahden päivän lippu (pe–la): alk. 65,00 €

  Lue lisää: Stadin Juhannus

 • Seurasaaren silta

  2.     Seurasaaren juhannusvalkeat 

  Myös perinteinen Seurasaaren juhannusvalkeat palaa kahden vuoden tauon jälkeen pääkaupungin juhannustarjontaan perjantaina 24.5.2022. 

  Kansaperinnettä huokuva artisti- ja esiintyjäkattaus tarjoilee kansanmusiikkia, musiikkinäytelmän, sekä säestää juhannustansseja. 

  Museomiljöössä järjestettävän illan kruunaa perinteitä kunnioittaen juhannuskokko.

  Tapahtuma sopii kaikille vauvasta vaariin! 

  Liput: 

  27,50 € (alle 12-vuotiaat maksutta)

  Lue lisää: Seurasaaren juhannusvalkeat

  Lisää vinkkejä hienoista luontokohteista, joissa voit viettää juhannusta Helsingissä: Helsingin parhaat luontokohteet

 • Allas Sea Pool, Helsinki

  3. Kaupunkisaunat

  Mitä olisi juhannus ilman perinteistä juhannussaunaa? Onneksi Helsingissä moni sauna on auki myös juhannuksena. Juhlatunnelmaan voi virittäytyä niin hulppeissa kylpyläolosuhteissa kuin perinteisemmin lämpiävissä korttelisaunoissa. 

  Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool vie kylpyläkokemuksen uudelle tasolle. Lämminvesialtaat, merivesiallas, saunat ja ravintolan herkut takaavat nautinnollisen kokemuksen kaupungin ydinkeskustassa.

  Juhannusaattona Stig valtaa Allas Sea Poolin lavan ja juhannuspäivänä lavalle juhlakansaa tanssittamaan nousee Ida Paul ja Kalle Lindroth

  Hernesaaressa sijaitseva saunaravintola Löyly on ainutlaatuinen ilmestys kaupungin saunavalikoimassa. Hienon ulkokuoren alta paljastuu modernit saunatilat, ravintola ja terassi. Myös meriveteen pääsee pulahtamaan. 

  Kaunis merimaisema kruunaa rentouttavan vierailun Löylyssä. Löyly suosittelee saunavuoron varaamista ennakkoon.

  Perinteisemmästä saunakokemuksesta kiinnostuneille Kalliossa sijaitseva Kotiharjun sauna mahdollistaa kosteat löylyt puulämmitteisissä saunoissa. 

  Kotiharjun sauna on nykyisin Helsingin ainoa jäljellä oleva puulämmitteinen korttelisauna. Löylyjen välissä voi vilvoitella kadunvarressa Kallion katuelämää katsellessa.

 • Vallisaaren näkymät

  4. Juhannusristeilyt

  Juhannusaattona Stromman järjestämä Kauppatorilta lähtevä risteily kuljettaa vierailijan nauttimaan Helsingin hurmaavista saaristomaisemista. Risteilyn aikana pääsee ihastelemaan mökkiläisten loimuavista kokoista. Laivalla on myös tarjolla janojuomaa ja pienimuotoista evästä.  

  Risteilylipun hinta yksittäiselle juhlijalle on 35 euroa.

  Emman Juhannusristeily taas tarjoaa bileet vetten päällä. Juhannusaaton nelituntisen risteilyn aikana DJ soittaa monipuolisesti hittimusaa aina 70-luvulta lähtien. Risteilyllä on myös mahdollista nauttia laivan oma juhannusmenu. Lähtöpaikkana toimii Kauppatori.

  Liput:  

  Risteilylippu 32 € / hlö

  Risteilylippu sis. ruoan 71 € / hlö

  Ryhmäliput -2 € / hlö (min 6 hlö)

 • Teksti: Rasmus Nikander

  Kuvat: Istockphoto, Helsinki Partners / Aleksi Poutanen, Visit Finland/Julia Kivelä, Rasmus Nikander

Katso myös