Pyöräile Rannikkoreitti! Aktiiviloma täynnä lumoavia maisemia ja kiehtovaa kulttuuria

Pyöräily on mitä mainioin tapa tutustua Uudenmaan ja Varsinais-Suomen upeisiin rannikkomaisemiin. Pyöräile rannikkoreitti on noin 150 kilometrin mittainen ja yhdistää Hangon, Raaseporin, Salon ja Kemiönsaaren. Reitillä pääset tutustumaan upeisiin saaristo-, meri-, metsä- ja kulttuurimaisemiin!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Pyöräile Rannikkoreitti! Aktiiviloma täynnä lumoavia maisemia ja kiehtovaa kulttuuria

Monipuoliset kohteet ihastuttavat

Reitille mahtuu paljon tutustumisen arvoisia kohteita, kuten tunnelmallisia ravintoloita, museoita, idyllisiä ruukkikyliä ja upeita kansallispuistomaisemia. Pyöräilyreitin varrelle osuu myös uimarantoja, jotka yhdessä raikkaan merituulen kanssa virkistävät pyörämatkaa.

Matkan varrella on myös viihtyisiä B&B-majoituspaikkoja, joten taivasalla ei tarvitse nukkua, jollei erityisesti halua. Majoituskohteisiin kannattaa kuitenkin tehdä varaus etukäteen varsinkin vilkkaimman sesongin aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bengstkärin majakka

Kenelle sopii?

Rannikkoreitti sopii parhaiten peruskuntoisille aikuisille ja nuorille. Reitti on pääosin suhteellisen helppoa maastoa ja se kulkee vaihtelevasti erilaisia teitä pitkin. Matkaan sisältyy esimerkiksi hiekkateitä ja yleisiä tiepätkiä. Osa reitistä kuljetaan laivalla. Jos omaa pyörää ei ole tai sen kunto huolettaa, ei hätää! Rannikkoreittiä pyöräilevää palvelee reitillä nimittäin kattava pyörävuokraamoverkosto.

Tutustu tarkemmin reittiin ja palveluihin:
Rannikkoreitti

Vinkit:
Hanko-Tammisaari
Kemiönsaari
Salo-Kemiönsaari

Lue myös: Saariston rengastie ja Kaikki Suomen kansallispuistot.

Kuvat: Visit Kemiönsaari/Visit Kemiönsaari, Benjamin Donner

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.