Helsingin kirpputoriopas – täältä löydät kaupungin parhaat second hand -ostokset

Helsingin kirpputoriopas – täältä löydät kaupungin parhaat second hand -ostokset

julkaistu , päivitetty

Helsingistä löytyy kirpputoria joka lähtöön: merkkituotteita myyviä second hand -putiikkeja ja hyväntekeväisyysjärjestöjen myymälöitä, suuria ulkoilmakirppiksiä ja lastenvaatteisiin erikoistuneita kirpputoreja. Tässä kattava Helsingin kirpputoriopas!

Klassikot

Hietalahden torin kirpputori, eli paikallisella murteella Hietsun kirppis, on kaupungin tunnetuin kirpputori, joka on avoinna kesäkaudella joka päivä (arkisin 8–18, lauantaisin 8–16 ja sunnuntaisin 10–16). Hietsusta saattaa löytää merkkivaatteita ja design-esineitä hyvään hintaan kuin myös edullisempia aarteita. Osa tuotteista on ylihinnoiteltuja, mutta löytöjäkin on mahdollista tehdä.

Lue lisää: Hietalahden kirpputori

Aleksis Kiven kadun kirpputori, joka myös Dallapé-puiston kirpputorina tunnetaan, on muodostunut itäisen kantakaupungin kesäklassikoksi. Joka kesäsunnuntai sään salliessa Dallapé-puisto täyttyy kirppismyyjistä ja piknik-porukoista. Katuruokaakin on päivästä riippuen tarjolla. Myynnissä voi olla mitä vain, mutta yleensä tarjolla on ihan tavallisia vaatteita, kodintavaroita ja leluja kirppishinnoin.

Lue lisää: Aleksis Kiven kadun kirpputori

Konepajan Brunon sunnuntaikirppis on melko tuore tulokas kaupungin kirppisskenessä, mutta ansaitsee klassikkoaseman samalla paikalla sijainneen Valtteri-kirppiksen manttelinperijänä. Sunnuntain päiväkirppisten lisäksi kerran kuussa järjestetään iltakirppu klo 18–22, jolloin tarjolla on myös muuta viihdykettä, kuten avoinna oleva baari ja livemusaa.

Lue lisää: Konepajan Bruno

Kattilahallin kirppis järjestetään Suvilahdessa noin kerran kuussa. Kirppispäivä on yleensä sunnuntai, mutta se voi olla myös lauantai, joten kannattaa seurata tapahtuman ilmoittelua. Kirppis on avoinna myös aamutorkulle sopivaan aikaan, eli klo 14–18. Kattilahallissa on kahvila.

Lue lisää: Kattilahallin kirppis

Itsepalvelukirpputorit

Kaivarin Kanuunalla on liikkeet Ullanlinnassa ja Töölössä, ja myynnissä on tasokkaampaa kirpputoritavaraa siistissä ympäristössä. Töölön liikkeestä löytyy erilliset osaston miesten ja lasten tuotteille. Kanuuna Classics on ketjun kolmas liike, jossa myydään arvokkaampia yksittäiskappaleita.

Lue lisää: Kaivarin kanuuna

Relove on avannut Töölöntorin-liikeen lisäksi uuden liikkeen Viiskulmaan. Tuotevalikoima on keskittynyt vaatteisiin, asusteisiin ja jalkineisiin. Tarjolla on myös arvokkaampia tuotteita, kuten koruja ja laukkuja, joita myydään kivijalkamyymälöiden lisäksi verkkokaupassa. Kummankin liikkeen yhteydessä toimii kahvila.

Lue lisää: Relove

Kaupunginosien kirppistapahtumat

Monien kaupunginosatapahtumien yhteydessä järjestetään myös kirpputori, jossa alueen asukkaat myyvät tarpeettomaksi jäänyttä irtaimistoaan. Näilla kirppiksillä on mahdollisuus tehdä hyviä löytöjä!

Arabian katufestivaali järjestetään toukokuussa ja siellä on kirpputorin lisäksi musiikkia, katutaidetta ja katuruokaa. Kiva koko perheen tapahtuma, jossa viihtyy koko päivän.

Toukokuun lopussa Kumpulan kyläjuhlat valtaavat idyllisen Puu-Kumpulan. Tästä tapahtumasta ei festaritunnelmaa puutu, ja tarjolla on korttelikaupalla kirpputoripöytiä, katuruuan ja leivonnaisten myyjiä sekä erilaisia tapahtumalavoja. Lapsille on oma tapahtuma-alueensa.

Vallilassa järjestetään alkukesästä parikin suosittua pihakirpputoria. Puu-Vallilan pihakirppis järjestetään toukokuussa, jolloin kokonaisen viikonlopun ajan idyllisen puukaupunginosan sisäpihat avautuvat vierailijoille. Kesäkuussa Vallilan sisäpihojen kirppis tarjoaa kurkistuksen kivi-Vallilan sisäpihoille. Kummassakin tapahtumassa on kirppislöytöjen lisäksi tarjolla pientä syötävää, kahvia ja leivonnaisia.

Muutaman kerran vuodessa koko kaupunki muuttuu yhdeksi suureksi kirpputoriksi, kun Siivouspäivä levittäytyy eri puolille maata. Siivouspäivänä kuka tahansa voi pystyttää myyntipisteen mihin tahansa, ja tapahtuman aikaan kirppispöytiä voikin bongata niin puistoista, pihoilta kuin katujen varsilta. Suosittuja Siivouspäivän kirppiskeskittymiä ovat mm. Ruttopuisto ydinkeskustassa ja Karhupuisto Kallion kaupunginosassa. Lue lisää Siivouspäivästä.

Yhdistysten ja järjestöjen kirppismyymälät

Hyväkuntoista käyttötavaraa ja -vaatetta etsivän kannattaa koluta yhdistysten ja järjestöjen ylläpitämiä käytettyjen tavaroiden myymälöitä, joita löytyy ympäri kaupunkia.

UFF on yleishyödyllinen yhdistys, jolla on 10 myymälää eri puolilla Helsinkiä. Erityisesti tasarahapäivien aikaan Uffilla voi tehdä edullisia löytöjä. Myymälöiden tuotot ohjataan kehitysyhteistyöhön.

Lue lisää: UFF

Emmauksella on kaksi kirpputoria Vallilassa ja Lauttasaaressa, joista löytyy vaatteita, kodintekstiilejä, kirjoja ja astioita. Vallilan myymälästä saa saa myös huonekaluja. Hinnat ovat edulliset, ja tuotot ohjataan kehitysyhteistyöhön.

Lue lisää: Emmaus

Pelastusarmeijalla on kirpputorit Myllypurossa ja Malmilla, joissa on myynnissä käyttökelpoista vaatetta, kodintavaraa ja leluja. Tuotot ohjataan Suomessa vähävaraisille henkilöille ja perheille.

Lue lisää: Pelastusarmeija

Kierrätyskeskuksella on Helsingissä kolme kauppaa, joista Kyläsaaren valtava myyntihalli on se legendaarisin. Tarjolla on ihan kaikkea huonekaluista ja valaisimista vaatteisiin ja astioihin. Valikoimaan kuuluvat myös takuuhuolletut kodinkoneet ja elektroniikkalaitteet. Kaikissa kolmessa kaupassa – Kyläsaaressa, Kontulassa ja Itäkeskuksessa – on Löytönurkka-ilmaistavaraosasto. Kierrätyskeskus edistää kierrätyskulttuuria ja tarjoaa ympäristökoulutuksia.

Lue lisää: Kierrätyskeskus

Fida secondhand on kirpputoriketju, jolla on Helsingissä kuusi myymälää: Punavuoressa, Hakaniemessä, Sörnäisissä, Malmilla, Maunulassa ja Puotinharjussa. Myynnissä on vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita. Hinnat ovat edulliset. Tuotot ohjataan lähetys- ja kehitysyhteistyöhön.

Lue lisää: Fida

Lastenvaatekirpputorit

Helsingissä on useita lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin erikoistuneita kirpputoreja.

Ipanainen on Hakaniemessä sijaitseva lastentarvikemyymälä, jonka tiloissa toimii myös kirpputori. Tarjolla on vaatteita ja tarvikkeita kaiken ikäisille lapsille sekä odottajille. Tuotteet on laitettu esille siististi ja koon mukaan, joten omaan tarpeeseen sopivia vetimiä on helppo silmäillä läpi. Liikkeessä on myös hyvät lastenhoitotilat sekä sohvaryhmä imettämiseen tai syöttämiseen.

Lue lisää: Ipanainen

Kumpulassa sijaitseva Vekarakirppis on suosittu kirpputori, johon tulee uusia tuotteita päivittäin. Jokaisella myyjällä on oma myyntipiste, joten löytöjen etsimiseen kannattaa varata aikaa, mutta valikoima on laaja ja hinnat edulliset.

Lue lisää: Vekarakirppis

Marskin muksut on Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämä kirpputori, jonka tuotot ohjataan suomalaisten lapsiperheiden auttamiseen. Tarjolla on hyväkuntoisia lastenvaatteita ja -tarvikkeita, leluja, pelejä, lastenvaunuja, syöttötuoleja ym. Myymälät sijaitsevat Töölössä ja Vuosaaressa.

Lue lisää: Marskin muksut

Velmu on Malmilla sijaitseva lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden itsepalvelukirpputori. Silloin tällöin järjestetään yleiskirpputori, jolla saa myydä myös aikuisten vaatteita.

Lue lisää: Velmu

Little Copenhagen on lasten merkkivaateliike, jonka kummassakin myymälässä toimii myös second hand -osasto. Myynnissä on laadukkaampaa, sesongin mukaista lastenvaatetta.

Lue lisää: Little Copenhagen

Pääkaupunki tarjoaa lukemattomasti kivoja käyntikohteita. Hae lisää ideoita tutustumalla esimerkiksi Helsingin parhaisiin piknikpuistoihin ja upeisiin saariin!

Teksti: Arna Grym
Kuva: Helsinki Marketing/Jussi Hellsten

Katso myös