Musiikin parissa tavanneet Charlotta Saari ja Rami Loukola paljastavat Lapuan kiinnostavimmat matkailukohteet

Musiikin parissa tavanneet Charlotta Saari ja Rami Loukola paljastavat Lapuan kiinnostavimmat matkailukohteet

julkaistu , päivitetty

Lapualta kajahtaa! Muusikkopariskunta elää unelmaansa Vanhan Patruunatehtaan kotiseudulla

Charlotta Saari on Lapualla kotiaan pitävä nuori laulaja, joka on aikanaan osallistunut lukuisiin lasten laulukilpailuihin. Kilpailuista on koluttu niin Talent Suomi, The Voice Kids -lauluohjelma kuin monet muutkin kilpailut ympäri Suomen. Tangomarkkinoiden yhteydessä järjestettyyn Tangojuniori-kilpailuun Saari osallistui ensimmäisen kerran 11-vuotiaana. Kesä kesältä heleä-ääninen laulaja kehitti taitojaan.

– Yritin sinnikkäästi uudestaan, kunnes tangokilpailun voiton ja sitä myöten vuoden 2016 Tangonuori-tittelin myötä onnistuin tavoitteissani, kertoo Saari.

Sittemmin laulaja on innostunut myös sanoittamaan ja säveltämään. Miehensä Rami Loukolan kanssa musisoiva Saari on julkaissut kaksi omaa singleä: Hetki kerrallaan ja Joulun rakkaimman. Kappaleita voi kuunnella Spotifyssa ja YouTubessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Iskelmä, tango ja muu tanssimusiikki ovat vieneet sydämeni. Haaveilen isoista lavoista ja isoista kappaleista. Olen saanut kipinän myös teatteriin näyteltyäni kesäteatterissa Paula Koivuniemeä.

Musiikki toi rinnalle oman rakkaan ja yhteiset unelmat

Viisi vuotta sitten Charlotta Saari esiintyi Seinäjoen areenalla järjestetyssä ulkotapahtumassa, johon järjestäjä oli hankkinut hänelle säestäjäksi Rami Loukolan. Samana kesänä Loukola säesti Saarta voitokkaan tangokilpailun jälkeen. Musiikki yhdisti nuoria ja ystävyys muuttui rakkaudeksi vuonna 2017.

– Keikkailemme tällä hetkellä yhdessä enimmäkseen duona, mutta Rami on mukana useammassa bändissä, joiden kanssa olen silloin tällöin ollut laulamassa. Keikkailemme tanssipaikoilla, ravintoloissa, saleissa ja esimerkiksi yhdistysten tapahtumapaikoissa ja muissa keikkapaikoissa. Meitä voi tilata myös yksityisiin tilaisuuksiin esiintymään, sellaisissa olemme kiertäneet paljon, kertoo Saari.

– Esitämme monenlaista musiikkia ja tykkäämme toteuttaa kuulijoiden toiveita. Olen myös ollut mukana useissa konserteissa esimerkiksi Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Olemme tehneet Ramin kanssa omia joulukonsertteja. Useimmat esiintymisemme yhdessä ovat sijoittuneet tänne Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueelle, jossa meidät enimmäkseen tunnetaan musiikin parissa.

Loukola on keikkaillut laajemminkin eri bändien ja artistien kanssa. Jo seitsenvuotiaana keikkailun aloittanut Loukola hallitsee huimat neljäkymmentä erilaista soitinta. Hän on säestänyt useita nimekkäitä artisteja, kuten Marita Taavitsaista, Teemu Roivaista, Erika Vikmania ja Frediä. Pariskunta haaveilee yhteisistä keikoista ympäri Suomen tulevaisuudessakin.

Charlotta Saari ja Rami Loukola

Rami Loukolan intohimona ovat erilaiset instrumentit

Loukola aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Verenperintönsä musiikkiin hän on saanut isältään, jolta löytyi kotoa erilaisia soittimia.

– Pianon jälkeen opettelin kaikki bändisoittimet mitä kotoa löytyi. Kitaran, basson ja rumpujen jälkeen siirryin puhaltimiin. Halusin hankkia lisää soittimia ja opetella lisää. Tähän asti soittimia onkin kertynyt yli neljäkymmentä. Niihin kuuluvat koskettimien lisäksi muun muassa kitarat, basso, rummut, saksofonit, trumpetit, pasuunat, käyrätorvi, tuuba, kontrabasso, urut, klarinetit, huilut ja harmonikka. Opettelin eri instrumentit kokeilemalla ja YouTube -videoista harjoittelemalla, kertoo Loukola.

– Ainoastaan pianoa olen opiskellut soittotunneilla, muita instrumentteja olen opetellut soittamaan täysin itse.

Musiikki on tuonut elämään iloa, kommelluksia ja ystäviä

Tangokilpailussa menestynyt Saari kutsuttiin kiehtovalle konserttimatkalle Venäjälle. Syksyllä 2017 Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Suomalaisen tangon Satumaa -yhdistyksen kanssa Venäjän Novgorodiin suuntautunut konserttimatka toi matkaan haasteita, joita reissuun osallistuneet muistelevat yhä.

– Vuorokaudeksi tulliin jumiin jäänyt matkaseurueemme ei päässyt etenemään, sillä yhden viulistin viulu oli tullin mukaan väärällä vuosiluvulla varustettu. Soittimet päätettiin lopulta varastoida Suomen puolelle ja lainasoittimet järjestyivät Venäjältä, muistelee Saari.

Suuren konserttisalin lavalla esiintyminen oli upea kokemus. Tangoon ihastunut Saari on päässyt laulamaan myös Marita Taavitsaisen kanssa. Ahkerasti Taavitsaisen keikoilla vieraillut Saari pyydettiin usein lavalle mukaan laulamaan. Kuluneen vuoden marraskuussa Saari ja Loukola viettivät Taavitsaisen kanssa aikaa Keskisen Onnentähti-hotellissa Loukolan säestäessä Taavitsaista keikalla.

– Hauskaa ja ihanaa on se, kuinka musiikki on tuonut minulle ja meille niin paljon ihania tuttavuuksia mukanaan, Saari iloitsee.

Musiikilliset haaveet siintävät tulevaisuudessakin

Musiikkiuransa ohella Saari toimii päiväkodissa lastenohjaajana. Lasten kanssa työskentely on mieluista ja siinäkin saa toteuttaa musiikillista kiinnostustaan, mutta tulevaisuutta maalatessa Saari haaveilee esiintyvän artistin työstä. Musiikin lisäksi teatteriroolit toisivat iloa elämään ja monipuoliset keikkapaikat houkuttavat. Tavoitelistalla on myös jatkaminen tangon parissa.

– Haaveena on tangokuningattaren titteli vielä jonakin päivänä, ja ikäni puolesta minulla on vielä hyvin aikaa panostaa siihen, sanoo Saari.

– Toivoisin olevani jonakin päivänä päätoiminen laulaja. Saisin kiertää maata unelmatyöni parissa. Toivon myös, että mieheni saisi toteuttaa ammatillisia unelmiaan ja soittaa tunnettujen muusikkojen kanssa. Haaveissa on myös oma albumi. Sitä ennen julkaisemme uusia singlejä, kertoo Saari.

Lapualta löytyy kiinnostavaa tekemistä niin asukkaille kuin turisteillekin

Charlotta Saari arvostaa asuinkaupunkiaan ja kertoo että erilaisia tapahtumia on Lapualla pitkin vuotta.

– Lapuan valtteja ovat kivat asuinalueet sekä läheltä löytyvät vapaa-ajanmahdollisuudet ja harrastuspaikat. Simpsiön liikuntamahdollisuudet luontopolkuineen, hiihtoreitteineen ja laskettelurinteineen saavat kiitosta. Uutuutena on pitkät valaistut kuntoportaat. Helpot kulkuyhteydet myös läheisille tunnetuille maamerkeille ovat plussaa, sanoo Saari.

Lapuan monipuolisia palveluja voi täydentää lähiseudulla Keskisen kyläkaupassa tai Powerparkissa pyörähtämällä. Ulkopaikkakuntalaisille Saari vinkkaa Vanhan Paukun alueen, josta löytyy kirjasto, teatteri, museo, elokuvateatteri, muutama kahvila ja ravintola. Ympäristö on historiallinen ja kaunis.

– Veisin turistit syömään Vanhan Paukun Ison prässin ravintolaan. Sen maistuvat ja runsasvaihtoehtoiset buffet-pöydät houkuttavat erityisesti viikonloppuisin. Pullakahvit suosittelen nauttimaan Aarlassa.

Lapuan matkailuvaltteihin kuuluu ympärivuotisuus.

– Talvisin laskettelurinne ja mihin aikaan vuodesta tahansa yöpyminen Simpsiön mökkikylässä tai Simpsiön kullaksessa takaavat mukavan matkakokemuksen Lapualla. Kesällä on kiva kävellä tai vaikkapa kierrellä valokuvaamassa Jokilaakson matkailupuutarhassa. Heinä-elokuussa Vanhan Paukun festivaali on kokemisen arvoinen tapahtuma.

Charlotan löydät sosiaalisesta mediasta:

Instagram: @charlottasaari

Youtube: Charlotta Saari

Facebook: tykkäyssivusto Charlotta Saari

TikTok: @charlotta.saari

Snapchat: @charlottasaari

Teksti: Kati Jaakonen

Kuvat: Charlotta Saaren kotialbumi

>> Lue lisää Lapuan matkailumahdollisuuksista: Luonnonystävän Lapua – kolme tärppiä ulkoilmaihmiselle

Katso myös