Mitä tehdä juhannuksena – kymmenen parasta juhannustapahtumaa

Suomalaisten rakastamaa juhannusta voi viettää monella eri tavalla. Mitä tehdä juhannuksena? Kaipaatko juhannukselta vauhdikkaita festareita, tanssittavaa musiikkia vai suomalaisia juhannusperinteitä? Tässä vinkit parhaisiin juhannustapahtumiin kotimaassamme vuonna 2024!

Näe ja koe

Julkaistu
Mitä tehdä juhannuksena – kymmenen parasta juhannustapahtumaa
  • 1. Powerparkin juhannus

    Powerpark on Etelä-Pohjanmaalla Alahärmässä sijaitseva kokonaisuus, johon kuuluu esimerkiksi huvipuisto. Huvipuisto järjestää tänäkin vuonna kaksipäiväisen juhannustapahtuman, jossa tarjolla huikeita artisteja, huvipuistohuvittelua sekä raviurheilua Powerparkin omalla raviradalla.

    Tapahtuman molempina päivinä iltajuhlissa on menoa tarjolla sekä päälavalla että iskelmälavalla. Esiintymässä on muun muassa  Popeda, Elastinen, Erika Vikman ja BESS! Iltatapahtumat ovat kielletty alle 18-vuotiailta ja kahden päivän liput tapahtumaan maksavat 70 euroa ennakkoon tai 80 euroa ovelta.

    Lue lisää: Powerparkin juhannus

  • 2. Seurasaaren juhannusvalkeat

    Seurasaaren juhannusvalkeat ovat perinteikäs juhannusaaton tapahtuma, jossa on nautittu juhannusperinteistä Helsingissä jo vuodesta 1954. Seurasaaren juhannus on kaiken ikäisille sopiva tapahtuma ja omaa ohjelmaa järjestetään myös lapsille. Juhannusaattona ohjelmassa on esimerkiksi juhannustanssit, hevosajelua, pokkojenpolttoa ja jännittävä taikapolku lapsille.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Liput Seurasaaren juhannukseen maksavat 28 euroa ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät maksutta aikuisen seurassa.

    Lue lisää: Seurasaaren juhannusvalkeat

  • 3. Himos Juhannus

    Himoksen Juhannus on perinteisesti erityisesti nuorille aikuisille suunnattu musiikkifestivaali, joka kerää yhteen monet suositut artistit ja yhtyeet. Kesällä 2024 lavalle nousevat muun muassa Kuumaa, Haloo Helsinki!, Lauri Haav, Mirella, Costee, Sanni ja Karri Koira. Himos sijaitsee Jämsässä Keski-Suomessa.

    Festivaali kestää kolme päivää, ja musiikin ohessa alueella on myös runsaasti erilaista oheisohjelmaa, kuten saunomista, benji-hyppyjä ja muuta festivaalitekemistä. Alueella on erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta. Yhden päivän lippu maksaa 109 euroa, kahden päivän lippu 147 euroa ja kolmen päivän lippu 179 euroa.

    Lue lisää: Himos Juhannus

    Mitä tehdä juhannuksena - kymmenen parasta juhannustapahtumaa

  • 4. Juhannusvirrat

    Juhannusvirrat on Pirkanmaan Virroilla järjestettävä suosittu ja perinteikäs juhannustapahtuma. Tapahtuman pitopaikkana toimii Virtain Perinnekylä. Ohjelmassa on perinteikkäät juhannukseen kuuluvat tapahtumat, kuten kokkojuhla ja lavatanssit. Lisäksi ohjelmassa on paljon musiikkia ja vanhan ajan tyyliin toteutetut juhannusmarkkinat.

    Tapahtumaan järjestetään linja-autokuljetuksia Virtain keskustasta. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se järjestetään juhannusaattona kello 10 – 14. Tapahtuma sopii hyvin koko perheelle.

    Lue lisää: Juhannusvirrat

  • 5. Kalajoen Juhannus

    Pohjois-Pohjanmaalla, Kalajoen kunnassa järjestettävä Kalajoen Juhannus on kolme päivää kestävä musiikkifestivaali, jossa esiintyvät juhannuksena 2024 muun muassa Mighty 44, Solid Base, Sara Bee, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Poju ja Hesaäijä.

    Alueella on myös paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Peruslippu yhdelle päivälle maksaa 38 euroa, kahden päivän lippu 70 euroa ja kolmen päivän lippu 90 euroa.

    Lue lisää: Kalajoen juhannus

  • 6. RMJ eli Raumanmeren juhannus

    Mitä tehdä juhannuksena? Lähde Raumalle! RMJ on musiikkifestivaali, joka järjestetään 20. – 222.6.2024 Otanlahden Rantapuistossa Raumalla. Esiintyjiä tänä vuonna ovat esimerkiksi Ani, Käärijä, Ibe, Ahti, JVG, Gettomasa, Gasellit ja Sexmane. Lisäksi festareilla nähdään “Uudet Soundit” otsakkeen alla isoille lavalle nousevia uusia kykyjä.

    Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta, ja alueella on mahdollisuus yöpyä. Yhden päivän lippu maksaa ennakkoon 99 euroa, kahden päivän lippu ennakkoon 149 euroa ja kolmen päivän lippu ennakkoon 165 euroa.

    Lue lisää: RMJ 2024

  • 7. Valtteri Festival

    Valtteri Festival on tamperelainen kaupunkijuhannustapahtuma. Molempien päivien ohjelmasta löytyy niin stand-uppia kuin monipuolinen kattaus musiikkiakin. Perjantaina pääesiintyjänä lavalla nähdään ison energian Moon Shot sekä vaihtoehtometallia soittava Stoned Statues. Lauantaina esiintymisvuorossa ovat Suistamon Sähkö ja Kikkailijat!

    Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta. Kahden päivän lippu tapahtumaan ennakkoon 40 euroa.

    Lue lisää: Valtteri Festival

  • 8. Tahko Juhannus

    Tahko Juhannus on kolme päivää kestävä musiikkifestivaali, joka järjestetään Tahko Event Parkissa Tahkovuorella Kuopion alueella. Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta, ja alueen läheisyydessä sijaitsee leirintäalue.

    Tahko Juhannus on Savon suurin juhannusjuhla, ja siellä esiintyvät monet Suomen suosituimmista artisteista, kuten Arttu Wiskari, Käärijä, Sexmane, Sanni, KUUMAA, Portion Boys ja BESS. Lippuja myydään 1–3 päivälle: 94 euroa/125 euroa/150 euroa.

    Lue lisää: Tahkon Juhannus

  • 9. Sieravuoren Juhannus

    “Järvi, ranta, ystävät ja leiri, siitä on juhannus tehty” tiivistävät hyvin Sieravuoren Juhannuksen agendan. Honkilahdella Satakunnan Eurassa sijaitseva Sieravuori on monipuolinen lomakeskus, jonka juhannusohjelman artistikattaukseen kuuluvat Martti Servo ja Napander, Faija, Bee ja Hugo sekä Petri Nygård.

    Kahden ja kolmen päivän liput Sieravuoren Juhannukseen sisältävät leirinnän alueella. Päivälippujen hinnat ennakkoon ostettuna 35 euroa.

    Lue lisää: Sieravuoren Juhannus

  • 10. Ruka-Kuusamon Juhannus

    Ruka-Kuusamon Juhannuksen keskipisteenä toimi Rukan kylä, tarjolla on perinteikästä tekemistä koko perheelle ja monenlaiseen makuun. Voit osallistua juhannuskoivujen pystytystalkoisiin, nauttia taiteesta ja musiikista Solstice-festivaaleilla, osallistua juhannustansseille sekä ihailla juhannuskokkoa.

    Juhannuksen aikaan Rukalla on mahdollisuus myös moniin oheisaktiviteetteihin, kuten kesäkelkkarataan ja Lappis-vesipuistoon.

    Lue lisää: Ruka-Kuusamon Juhannus

    Kuva: Visit Finland / Katja Losonen, Himos/Eino Nurmisto

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.