Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat 2023 – katso lista!

Ah, joulumarkkinat. Tuoksuva glögi, tuoreet leivonnaiset, iloinen hälinä ja toinen toistaan upeammat suomalaiset käsityöt. Esittelemme Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat, joilta käyt hakemassa kauneimmat joulukoristeet ja ihanimmat lahjaideat – sekä tietysti joulumieltä!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat 2023 – katso lista!

Tuomaan Markkinat, Helsinki

Tuomaan Markkinat ovat Helsingin vanhimmat joulumarkkinat, joilla vierailee vuosittain yli 300 000 vierasta.

Markkinat ovat avoinna 1.-22. joulukuuta. Tuomaan Markkinat järjestetään Kauppatorilla. Markkinoilla riittää puuhasteltavaa – voit vaikka herkutella paikallisilla herkuilla, ostaa joululahjoja, osallistua tapahtumiin ja tavata Joulupukin! Vaikka mitään erityistä muuta tarvetta ei olisi, paikalle kannattaa tulla vaikka ihan vain nauttimaan lämpimästä joulutunnelmasta.

Ripauksen vanhan ajan taikaa markkinatunnelmaan tuo kaikkien rakastama karuselli. Voit pelata markkinoilla myös hauskaa Joulumysteeri-peliä! Joulumysteeri on lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu maksuton mobiilipeli, joka sijoittuu Kauppatorin ympäristöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ajankohta: 1.–22.12.2023

Lue lisää: Tuomaan Markkinat

Vanhan Joulutori, Helsinki

Toinen tunnelmallinen joulutori pääkaupungin sykkeessä on Vanhan Joulutori, joka on jo pitkään järjestetty Helsingin Vanhassa Ylioppilastalossa. Torilla voit vaikkapa nauttia kupillisen höyryävää glögiä, ihastella laadukasta suomalaista käsityötä ja designia sekä tukea kotimaisten pienyrittäjien toimintaa.

Ajankohta: 15.–22.12.2023
Lue lisää: Vanhan Joulutori

Käsityöläisten joulutori ja Jouluinen taidebasaari, Jyväskylä

Jyväskylän taidemuseon Jouluisen taidebasaarin ja pop up -myymälöiden myyjät tarjoavat mahdollisuuden hankkia tänä jouluna upeita joululahjaksi sopivia tuotteitaan. Tuotteita voi hankkia taidemuseolta ja Galleria Ratamosta Veturitalleilta joulusesongin aikana. Museossa voi herkutella suussa sulavilla leivonnaisilla, nauttia näyttelyistä sekä elävästä musiikista ja tietysti ihastella ja ostaa toinen toistaan ihanampia käsitöitä.

Ajankohta: 9.–10.12.2023
Lue lisää: Käsityöläisten joulutori

Porvoon joulutori

Porvoon joulutorilta löydät sympaattista tunnelmaa koko kuukauden ajan ennen joulua. Herkuttele, tee ostoksia ja anna lasten nauttia maksuttomasta ketjukarusellista!

Kierrä samalla Porvoon vanhankaupungin tunnelmalliset kadut ja hoida lahjaostokset paikallista käsityötä tukien.

Ajankohta: 26.11.-22.12.2023
Lue lisää: Porvoon joulutori

Joulutori, Tampere

Jo perinteeksi muodostunut Tampereen Joulutori kokoaa taas yhteen taitavat leipojat ja lahjakkaat käsityöläiset, joilta voi hankkia joululahjoiksi esimerkiksi käyttötarvikkeita, koruja ja leluja. Alueella on myös glögiravintola ja munkkikahvila.

Luvassa joulutorilla myös paljon hauskaa ohjelmaa ja iloista joulumieltä!

Ajankohta: 2.–22.12.2023
Lue lisää: Tampereen Joulutori

Tallipihan joulu 2013

Tallipihan joulu, Tampere

Tallipihan joulu on mitä lämpimin ja sympaattisin joulutapahtuma. Viehättävät puutalot ja ainutlaatuiset pikkuputiikit tekevät Tallipihasta joulun aikaan todellisen must see -kohteen. Virittäydy joulun tunnelmaan tutustumalla markkinoiden myyjien laadukkaaseen tarjontaan ja lämmittele glögillä. Valikoima on monipuolinen ja täynnä upeita kotimaisten yrittäjien tuotteita sisustukselliseksi kokonaisuudeksi rakennettuna.

Ajankohta: 18.11.–23.12.2023
Lue lisää ja tarkemmat aukiolotiedot: Tallipihan joulu

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, Turku

Turussa joulumielen virittävät neljänä viikonloppuna järjestettävät Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat.

Joulumarkkinoilla erityisen kiinnostavaa ovat sen laadukkaat esitykset: ohjelmassa on nimittäin esimerkiksi musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksiä! Markkinoilla pääset myös tekemään persoonallisia joululahjahankintoja tai koluamaan joulukoristeiden vaihtopistettä. Myös lapsille on joulumarkkinoilla jännittävää tekemistä: Pukin pajassa perheen pienimmät voivat nimittäin käydä esittämässä joululahjatoiveitaan Joulupukille!

Ajankohta: 25. – 26.11., 2. – 3.12., 9. – 11.12. ja 16. – 17.12.2023
Lue lisää: Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

Tuomaan markkinat Olavinlinnassa, Savonlinna

Historiallisessa ja tunnelmalliseksi valaistussa Olavinlinnassa järjestettävät Tuomaan markkinat ovat mitä oivallisin paikka tehdä jouluostoksia!

Virittäydy tunnelmaan ja ihastu jouluisiin käsitöihin, leipomuksiin ja koriste-esineisiin Olavinlinnassa. Markkinahumun ohella voit nauttia myös viihdyttävistä ohjelmanumeroista!

Tuomaan markkinoiden yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus ihastella linnan juhlavalaistusta piha-alueilla klo 20.00 saakka. Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen.

Ajankohta: 9.12.2023
Lue lisää: Tuomaan Markkinat Olavinlinnassa

Taitokorttelin Joulu, Joensuu

Taitokortteli on yksi Joensuun ihastuttavimmista vierailukohteista ja joulun aikaan se on entistä ihanampi! Joensuun alueen paikalliset herkut ja kauniit käsityöt ovat myynnissä Taitokorttelin piha-alueelle pystytetyssä Joulukylässä.

Ajankohta: 8.–9.12. ja 15.–17.12.2023
Lue lisää: Taitokorttelin Joulu

Tuomaan markkinat Hämeen linnassa

Perinteiset linnan joulumarkkinat palaavat taas! Hämeen linnassa järjestetään Tuomaan markkinat lauantaina 16.12.2023 klo 10.00-16.00. Leivintuvassa, tykkitornissa ja linnan piha-alueella myyntipöydät pursuilevat joulun toivelahjoja. Tervetuloa poimimaan mukaasi joulumieli ja muutama pakettikin pukinkonttiin. Luvassa on myös valoterapiaa kaamokseen kello 15.30 alkaen!

Ajankohta: 16.12.2023
Lue lisää: Tuomaan markkinat Hämeen linnassa

Hämeenlinnan joulumarkkinat

Hämeenlinnan joulumarkkinat järjestetään Loimua Areenalla 9.-10.12.2023. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Nämä sisätiloissa vietettävät joulumarkkinat tarjoavat mainion tavan päästä jouluiseen tunnelmaan säästä riippumatta.

Ajankohta: 9.-10.12.2023
Lue lisää: Hämeenlinnan joulumarkkinat

Fiskarsin Ruukin joulu, Raasepori

Tunnelmallinen Fiskarsin ruukkikylän joulu on ainutlaatuinen joulutapahtuma. Ruukin liikkeet järjestävät kiinnostavaa ohjelmaa ja vierailijoilla on mahdollisuus tehdä astetta personaallisempia joululahjahankintoja. Luvassa on myös erilaista ohjelmaa sekä jouluisia opastuksia ruukkikylässä. Varsinaiset joulumarkkinat ovat kahtena viikonloppuna, mutta myös muita joulukauden tapahtumia on paljon aina loppiaiseen saakka.

Ajankohta: 25.11.2023–7.1.2024, lisäksi paljon muuta jouluohjelmaa
Lue lisää: Fiskarsin Ruukin joulu

Mathildedalin joulumarkkinat

Mathildedalin tunnelmallisille joulumarkkinoille kannattaa tulla kauempaakin.

Keskieurooppalaistyyliset iltamarkkinat pidetään Mathildedalin Ruukkitehtailla kautena peräkkäisenä lauantaina. Jouluvaloin valaistu Ruukkitehdasalue kerää kokoon paikallisia lähituottajia, käsitöitä ja ihania jouluherkkuja kahtena lauantaina marraskuussa Mathildedalin Ruukkitehtailla. Pukeudu sään mukaan, nappaa mukaan ystäväsi tai perheesi ja suuntaa Mathildedaliin nauttimaan tunnelmasta.

Ajankohta: 25.11. ja 2.12.2023
Lue lisää: Mathildedalin joulumarkkinat

Kuopion joulutori

Suomen kauneimmaksi äänestetty joulutori kietoo Kuopion kauppatorin kauniin valokaton alle. Valotaide on näyttävässä roolissa vuoden 2023 Joulutorilla, kun australialaisen taiteilijan Amanda Parerin näyttävät seitsemän metriset valopuput saapuvat Kuopioon. Joulutorilla järjestetään viikonloppuisin monipuolista tapahtumaa ja tavattavissa on Joulupukki ja Joulumuori.

Torille nousevat mökit tarjoavat maistuvia paikallisia herkkuja ja laadukasta käsityötä pukinkonttiin. Joulun Lumo glögibaari on kestinnyt Joulutorin vieraita jo vuosien ajan. Perheen pienimpien iloksi Joulutorilla on karuselli.

Ajankohta: 8.12. – 21.12.2023

Lue lisää: Kuopion Joulutori

Oulun Tiernatori

Oulun Tiernatorin tutut joulunpunaiset mökit nousevat tänä vuonna Kauppurienaukiolle. Oulun perinteinen joulutori on oiva paikka ostaa joululahjoja tukien paikallista kädenosaamista. Tarjolla on esimerkiksi kintaita, koruja, lampaantaljoja ja puukkoja. Tiernatorille voi piipahtaa myös herkuttelemaan lämmintä glögiä ja piparkakkuja.

Käy myös tutustumassa Kädentaitajien lahjapajaan Balmuir-liikkeen myyntitiloissa, osoitteessa Isokatu 26. Lahjapajalla on mahdollisuus tavata käsityöläiset ja taiteilijat kasvotusten ja kuulla tuotteen tekoprosessista ja merkityksestä tekijälle itselleen.

Ajankohta: 7.-22.12.2023

Lue lisää: Oulun Tiernatori


Teksti: Ira Matilainen, Riikka Krenn, Sampo Nevalainen
Kuvat: Tuomaan Markkinat, Helsinki, Jussi Hellsten/My Helsinki, Tallipihan joulu, Olli-Pekka Latvala/Visit Tampere

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.