Suomen parhaat huvipuistot – hauskoja kesäpäiviä ympäri maata

Suomen parhaat huvipuistot – hauskoja kesäpäiviä ympäri maata

julkaistu , päivitetty

Huvipuistot kuuluvat keskeisesti kesään. Tutustu tarkemmin monipuolisiin huvittelumahdollisuuksiin ympäri Suomen maata!

Linnanmäki

Jo yli 70 vuotta ihmisiä ilostuttanut huvipuisto Linnanmäki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä Helsingin Alppilassa. Linnanmäki on Suomen vanhin huvipuisto ja varmasti myös yksi tunnetuimmista. 

Huvipuistosta löytyy tekemistä ja palveluita koko perheelle. Yli 40 laitetta tyydyttävät pahimmankin vauhtihirmun ja ravintolat täyttävät vatsat hauskanpidon lomassa. Muun muassa legendaarinen puinen vuoristorata huokuu koko Linnanmäen pitkää historiaa. Huvipuistopelien pyörteissä voit haastaa kaverisi ja kilpailla erilaisista palkinnoista.

Linnanmäen välittömässä läheisyydessä toimii myös merimaailma Sea Life, jossa pääset tutustumaan kiehtoviin merieläimiin. Sisäänpääsy Linnanmäelle on ilmaista, mutta jos haluat huvitella laitteissa, on sinun ostettava ranneke verkkokaupasta tai paikanpäältä huvipuistosta. Verkosta ostettuna päiväranneke maksaa 45 euroa.

Lue lisää: Linnanmäki

Särkänniemi

Tampereen ylpeys Särkänniemi on vuonna 1966 perustettu huvipuisto, joka tarjoaa laajan laitevalikoiman lisäksi myös muuta hauskaa ajanvietettä. 

Huvipuiston yli 30 huvilaitetta tarjoaa hauskuutta kaikille. Esimerkiksi possujuna ja järvikaruselli vievät perheen pienimmät huvittelun ytimeen. Kuuman kesäpäivän paahteessa saattaa olla hyvä hetki käydä Koskiseikkailun tyrskyissä viilentymässä. Myös hurjapäille on tarjolla kaikenlaista Tornadosta Viikinkilaivaan. Alueelta löytyy myös lapsille suunnattu Angry Birds Land. 

Akvaariossa pääset ihastelemaan merenalaista elämää, Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjasarjaa mukaillen luotu Koiramäen eläinpuisto vie sinut keskelle hienoja eläimiä. Näsinneulan näköalatasanteelta 120 metrin korkeudessa silmiesi eteen avautuu kaunis näkymä Tampereesta. 

Särkänniemen rannekkeen hinta muodostuu päiväkohtaisesti kysynnän mukaan. Portilta ostettuna ranneke maksaa 49 euroa.

Lue lisää: Särkänniemi

PowerPark

Suomen suurin huvipuisto PowerPark sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Alahärmässä.  Yli 160 hehtaarin suuruisella monitoimipuiston alueella riittää paljon erilaista aktiviteettia, niin perheen pienimälle kuin varttuneemmallekin vierailijalle. 

Yli 40 huvipuistolaitetta, Mika Salon suunnittelema kartingrata, 5D-elokuvateatteri, röllikylä, pelihalli, erilaiset ravintolat ja monipuoliset majoitusvaihtoehdot koostavat täyden palvelun kokemuksen koko perheelle. 

PowerPark suosittelee huvittelupäivän varaamista ennakkoon, varmistaaksesi huolettoman päivän huvipuistossa. Laiterannekkeet maksavat 42 euroa (yli 130 cm) ja tätä lyhyemmät pääsevät laitteisiin 32 euron hintaan. 

Lue lisää: PowerPark

Tykkimäki

Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen huvipuistoalue sisältää kaksi erilaista aluetta. Huvipuiston lähes 30 laitteessa pääset kokemaan vauhdin huumaa, kun taas Aquapark tarjoaa viilennystä kesän kuumiin kesäpäiviin. Vajaan 10 kilometrin päässä huvipuistosta sijaitsee Actionpark, jossa pääset kuluttamaan loputkin energiasi esimerkiksi trampoliineilla hyppien ja ninjaradalla kiipeillen.

Aktiviteeteista ei siis ole pulaa ja laadukkaat majoitusvaihtoehdot kruunaavat vierailun Kouvolassa!

Yhden päivän Park Hopper-rannekkeella pääset huvipuistoon, Aquaparkkiin ja Actionparkkiin. Hintaa rannekkeella on verkkokaupasta ostettuna 39 euroa (alle 120 cm) ja 45 euroa (yli 120 cm).

Lue lisää: Tykkimäki 

Nokkakiven huvipuisto

Amerikkalaista tuulahdusta huvipuistojen valikoimaan tuova Nokkakiven huvipuisto sijaitsee Keski-Suomessa Lievestuoreella. Vanhan ajan tunnelmaa huokuvassa huvipuistossa on lähes 20 laitetta, pelihalli ja lammasfarmi, jotka koostavat kattavan paketin aktiviteetteja. 

Muun muassa ihka aito pensaslabyrintti on uniikki kokemus Suomen huvipuistoissa. Nokkakiven huvipuisto on erilaisuudessaan erittäin hyvä vaihtoehto Keski-Suomessa matkaileville. 

Huvipuistoalueelle pääsee ilmaiseksi. Laiteranneke maksaa 29 euroa (yli 100 cm) ja 21 euroa (alle 100 cm)

Lue lisää: Nokkakiven huvipuisto

Vauhtipuisto

Oulun Nallikarissa sijaitseva Vauhtipuisto on suunnattu vahvasti perheen nuorimmille. 40-vuotisjuhlavuotta viettävä huvipuisto antaa perheen pienimmille mahdollisuuden päästä kokemaan huvipuistojen hienous. 

Laitevalikoimasta löytyy muun muassa taikakaruselli, vaihtokopterit ja tähtitorni. Nälän yllättäessä Kahvila Karuselli ja Taikakioski tarjoavat pikku evästä pullista hodareihin.

Hupiranneke maksaa 26 euroa (yli 110 cm) ja tätä lyhyempien ranneke kustantaa 20 euroa. Koko kesän mittaiseen huvitteluun Vauhtipuisto tarjoaa myös kausikortin edullisella 46 € (yli 100 cm) ja 36 € hintaan (alle 100 cm). Vauhtipuisto siis on hinnastoltaan muita huvipuistoja huomattavasti edullisempi.

Lue lisää: Vauhtipuisto

Suomen Tivoli

Tämä huvipuisto on poikkeava muista Suomen huvikeskuksista. Ympäri maata kattavasti kiertävä Suomen Tivoli tuo viihdepakkauksen paikkakunnallesi. 

Tivolissa on 27 huvipuistolaitetta, joista suurin osa kulkee jokaiselle paikkakunnalle tivolin mukana. Laitteista riittää iloa perheen pienimmille, sekä varttuneillekin aikuisille. 

Päiväranneke huvipuistoon maksaa 33 euroa ja iltaranneke 25 euroa. Suomen Tivolin nettisivuilta näet kiertueen aikataulun.

Lue lisää: Suomen Tivoli

Teksti: Rasmus Nikander

Kuva: Anna Tkacheva

Katso myös

Suomen parhaat huvipuistot – hauskoja kesäpäiviä ympäri maata
Näe ja koe
artikkeli

Suomen parhaat huvipuistot – hauskoja kesäpäiviä ympäri maata

Huvipuistot kuuluvat keskeisesti kesään. Tutustu tarkemmin monipuolisiin huvittelumahdollisuuksiin ympäri Suomen maata!
Huvipuistojen hinnoissa suuret erot – tämä huvipuisto tarjoaa parhaan hinta-laatu suhteen
Näe ja koe
artikkeli

Huvipuistojen hinnoissa suuret erot – tämä huvipuisto tarjoaa parhaan hinta-laatu suhteen

Vertailussa selvitettiin mikä huvipuisto on oikeasti Suomen paras, missä on paras hinta-laatusuhde ja missä on kalleimmat huvitukset.
Kouvolan Tykkimäki – unohtumaton kesäpäivä huvipuistossa
Näe ja koe
artikkeli

Kouvolan Tykkimäki – unohtumaton kesäpäivä huvipuistossa

Kymenlaaksossa liikkuessa kannattaa ehdottomasti vierailla Kouvolassa huvipuisto Tykkimäellä.
Powerpark – Suomen suurin huvipuisto keskellä lakeuksia
Näe ja koe
artikkeli

Powerpark – Suomen suurin huvipuisto keskellä lakeuksia

Keskellä Pohjanmaan lakeuksia kohoaa lasvegasmaisesti leuat loksauttava ilmestys, nimittäin huvipuisto Powerpark. Tällainen on yli 160 hehtaarin huvittelualue, josta löytyy tekemistä koko perheelle.