Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat 2022 – katso lista!

Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat 2022 – katso lista!

julkaistu , päivitetty

Ah, joulumarkkinat. Tuoksuva glögi, tuoreet leivonnaiset, iloinen hälinä ja toinen toistaan upeammat suomalaiset käsityöt. Esittelemme Suomen tunnelmallisimmat joulumarkkinat, joilta käyt hakemassa kauneimmat joulukoristeet ja ihanimmat lahjaideat – sekä tietysti joulumieltä!

 • Tuomaan Markkinat, Helsinki

  Tuomaan Markkinat ovat Helsingin vanhimmat joulumarkkinat, joilla vierailee vuosittain yli 300 000 vierasta. Markkinat ovat avoinna 1.-22. joulukuuta. Tuomaan Markkinat järjestetään Kauppatorilla. Markkinoilla riittää puuhasteltavaa – voit vaikka herkutella paikallisilla herkuilla, ostaa joululahjoja, osallistua tapahtumiin ja tavata Joulupukin! Vaikka mitään erityistä muuta tarvetta ei olisi, paikalle kannattaa tulla vaikka ihan vain nauttimaan lämpimästä joulutunnelmasta.

  Ripauksen vanhan ajan taikaa markkinatunnelmaan tuo kaikkien rakastama karuselli. Voit pelata markkinoilla myös hauskaa Joulumysteeri-peliä! Joulumysteeri on lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu maksuton mobiilipeli, joka sijoittuu Kauppatorin ympäristöön.

  Ajankohta: 1.12. –22.12.2022
  Lue lisää: Tuomaan Markkinat

 • Vanhan Joulutori, Helsinki

  Toinen tunnelmallinen joulutori pääkaupungin sykkeessä on Vanhan Joulutori, joka on jo pitkään järjestetty Helsingin Vanhassa Ylioppilastalossa. Torilla voit vaikkapa nauttia kupillisen höyryävää glögiä, ihastella laadukasta suomalaista käsityötä ja designia sekä tukea kotimaisten pienyrittäjien toimintaa.

  Ajankohta: 15.–22.12.2022
  Lue lisää: Vanhan Joulutori

 • Käsityöläisten joulutori ja Jouluinen taidebasaari, Jyväskylä

  Jyväskylän taidemuseon Jouluisen taidebasaarin ja pop up -myymälöiden myyjät tarjoavat mahdollisuuden hankkia tänä jouluna upeita joululahjaksi sopivia tuotteitaan. Tuotteita voi hankkia taidemuseolta ja Galleria Ratamosta Veturitalleilta joulusesongin aikana. Museossa voi herkutella suussa sulavilla leivonnaisilla, nauttia näyttelyistä sekä elävästä musiikista ja tietysti ihastella ja ostaa toinen toistaan ihanampia käsitöitä.

  Ajankohta: 10.–11.12.2022
  Lue lisää: Käsityöläisten joulutori

 • Porvoon joulutori

  Porvoon joulutorilta löydät sympaattista tunnelmaa koko kuukauden ajan ennen joulua. Herkuttele, tee ostoksia ja anna lasten nauttia maksuttomasta ketjukarusellista!

  Kierrä samalla Porvoon vanhankaupungin tunnelmalliset kadut ja hoida lahjaostokset paikallista käsityötä tukien.

  Ajankohta: 27.11.-22.12.2022
  Lue lisää: Porvoon joulutori

 • Joulutori, Tampere

  Jo perinteeksi muodostunut Tampereen Joulutori kokoaa taas yhteen taitavat leipojat ja lahjakkaat käsityöläiset, joilta voi hankkia joululahjoiksi esimerkiksi käyttötarvikkeita, koruja ja leluja. Alueella on myös glögiravintola ja munkkikahvila.

  Luvassa joulutorilla myös paljon hauskaa ohjelmaa ja iloista joulumieltä!

  Ajankohta: 3.–22.12.2022
  Lue lisää: Tampereen Joulutori

 • Tallipihan joulu 2013

  Tallipihan joulu, Tampere

  Tallipihan joulu on mitä lämpimin ja sympaattisin joulutapahtuma. Viehättävät puutalot ja ainutlaatuiset pikkuputiikit tekevät Tallipihasta joulun aikaan todellisen must see -kohteen. Virittäydy joulun tunnelmaan tutustumalla markkinoiden myyjien laadukkaaseen tarjontaan ja lämmittele glögillä. Valikoima on monipuolinen ja täynnä upeita kotimaisten yrittäjien tuotteita sisustukselliseksi kokonaisuuksi rakennettuna.

  Ajankohta: 19.11.–23.12.2022
  Lue lisää ja tarkemmat aukiolotiedot: Tallipihan joulu

 • Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, Turku

  Turussa joulumielen virittävät neljänä viikonloppuna järjestettävät Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat.

  Joulumarkkinoilla erityisen kiinnostavaa ovat sen laadukkaat esitykset: ohjelmassa on nimittäin esimerkiksi musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksiä! Markkinoilla pääset myös tekemään persoonallisia joululahjahankintoja tai koluamaan joulukoristeiden vaihtopistettä. Myös lapsille on joulumarkkinoilla jännittävää tekemistä: Pukin pajassa perheen pienimmät voivat nimittäin käydä esittämässä joululahjatoiveitaan Joulupukille!

  Ajankohta: 26. – 27.11., 3. – 4.12., 10. – 11.12. ja 17. – 18.12.2022
  Lue lisää: Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

 • Tuomaan markkinat Olavinlinnassa, Savonlinna

  Historiallisessa ja tunnelmalliseksi valaistussa Olavinlinnassa järjestettävät Tuomaan markkinat ovat mitä oivallisin paikka tehdä jouluostoksia!

  Virittäydy tunnelmaan ja ihastu jouluisiin käsitöihin, leipomuksiin ja koriste-esineisiin Olavinlinnassa. Markkinahumun ohella voit nauttia myös viihdyttävistä ohjelmanumeroista!

  Tuomaan markkinoiden yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus ihastella linnan juhlavalaistusta piha-alueilla klo 20.00 saakka. Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen.

  Ajankohta: 10.12.2022
  Lue lisää: Tuomaan Markkinat Olavinlinnassa

 • Taitokorttelin Joulu, Joensuu

  Taitokortteli on yksi Joensuun ihastuttavimmista vierailukohteista ja joulun aikaan se on entistä ihanampi! Joensuun alueen paikalliset herkut ja kauniit käsityöt ovat myynnissä Taitokorttelin piha-alueelle pystytetyssä Joulukylässä.

  Ajankohta: 9.-10.12. ja 16.-18.12.2022
  Lue lisää: Taitokorttelin Joulu

 • Tuomaan markkinat Hämeen linnassa

  Perinteiset linnan joulumarkkinat palaavat taas! Hämeen linnassa järjestetään Tuomaan markkinat lauantaina 17.12.2022 klo 10.00-16.00. Leivintuvassa, tykkitornissa ja linnan piha-alueella myyntipöydät pursuilevat joulun toivelahjoja. Tervetuloa poimimaan mukaasi joulumieli ja muutama pakettikin pukinkonttiin. Luvassa on myös valoterapiaa kaamokseen kello 15.30 alkaen!

  Ajankohta: 17.12.2022
  Lue lisää: Tuomaan markkinat Hämeen linnassa

 • Hämeenlinnan joulumarkkinat

  Hämeenlinnan joulumarkkinat järjestetään Loimua Areenalla 9.-10.12.2022. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Nämä sisätiloissa vietettävät joulumarkkinat tarjoavat mainion tavan päästä jouluiseen tunnelmaan säästä riippumatta.

  Ajankohta: 9.-10.12.2022
  Lue lisää: Hämeenlinnan joulumarkkinat

 • Fiskarsin Ruukin joulu, Raasepori

  Tunnelmallinen Fiskarsin ruukkikylän joulu on ainutlaatuinen joulutapahtuma. Ruukin liikkeet järjestävät kiinnostavaa ohjelmaa ja vierailijoilla on mahdollisuus tehdä astetta personaallisempia joululahjahankintoja. Luvassa on myös erilaista ohjelmaa sekä jouluisia opastuksia ruukkikylässä. Varsinaiset joulumarkkinat ovat kahtena viikonloppuna, mutta myös muita joulukauden tapahtumia on paljon aina loppiaiseen saakka.

  Ajankohta: 26.-27.11., 3.-4.12., 10.11.12. ja 17.-18.12.2022, lisäksi paljon muuta jouluohjelmaa
  Lue lisää: Fiskarsin Ruukin joulu

 • Mathildedalin joulumarkkinat

  Mathildedalin tunnelmallisille joulumarkkinoille kannattaa tulla kauempaakin.

  Keskieurooppalaistyyliset iltamarkkinat pidetään Mathildedalin Ruukkitehtailla kautena peräkkäisenä lauantaina. Jouluvaloin valaistu Ruukkitehdasalue kerää kokoon paikallisia lähituottajia, käsitöitä ja ihania jouluherkkuja kahtena lauantaina marraskuussa Mathildedalin Ruukkitehtailla. Pukeudu sään mukaan, nappaa mukaan ystäväsi tai perheesi ja suuntaa Mathildedaliin nauttimaan tunnelmasta.

  Ajankohta: 26.11. ja 3.12.2022
  Lue lisää: Mathildedalin joulumarkkinat

 • Joulumarkkinat ovat ihana tapa tukea suomalaista työtä ja herätellä joulumieltä. Mitkä ovat sinun suosikkisi joulumarkkinoista?

 • Teksti: Ira Matilainen, Riikka Krenn
  Kuvat: Tuomaan Markkinat, Helsinki, Jussi Hellsten/My Helsinki, Tallipihan joulu, Olli-Pekka Latvala/Visit Tampere

Katso myös