Päiväretkelle Helsingistä: Uudenmaan viisi herkullista ruokakohdetta

Suomalaiset eivät ole koskaan olleet niin kiinnostuneita ruoasta ja ruokamatkailusta kuin nyt. Uusia ravintoloita syntyy kovalla vauhdilla, ja laatu näyttelee tärkeää osaa ravintolakokemuksissa.

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Päiväretkelle Helsingistä: Uudenmaan viisi herkullista ruokakohdetta

Laadukasta ruokaa löytyy myös suurimpien kaupunkien ulkopuolelta – Uusimaa on ruokamatkailun helmi, ja monet sen käymisen arvoisista ravintoloista tarjoavat ainekset mielenkiintoiseen ruokaretkeen. Lähiruokatrendi näkyy vahvasti alueen ravintolatarjonnassa.

Nappaa tästä parhaat ruokatärpit Uudellemaalle!

  • Mustion Linna, Raasepori

    Raaseporissa sijaitseva Mustion Linnan Linnankrouvi hemmottelee kulinaristin makunystyröitä ruoalla, jota ravintola kuvailee pohjoismaisen aidoksi. Tärkeitä arvoja ruoalla ovat yllätyksellisyys, visuaalisuus, eettisyys ja kotiseuturakkaus.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Mustion Linnan Linnankrouvi on hurmannut suomalaisten kulinaristien lisäksi myös Pohjoismaiset ruokakriitikot, ja ravintola on listattu arvostetussa Pohjoismaisessa ravintolaoppaassa White Guide Nordicissa.

    Paikka on jo itsessään nähtävyys näyttävän arkkitehtuurinsa vuoksi. Ravintola sijaitsee entisessä vaunuvajassa, joka on kunnostettu ravintolaksi perinteitä kunnioittaen.

    Osoite:
    Hållsnäsintie 89
    10360 Mustio (Raasepori)

    Lue lisää: Mustion linna

    Tutustu myös muihin Raasepori-aiheisiin juttuihin: Tammisaaren kiinnostavat kohteet ja Fiskarsin ruukki.

  • Porvoo

    Porvoo ei ruokakaupunkina perusteluja kaipaa – se on suosittu päiväretkikohde Helsingistä, ja moni suuntaa kaupunkiin erityisesti ruokaelämysten perässä. Porvoon vanhassakaupungissa, suloisten katujen varrella sijaitsee lukusia mielenkiintoisia ravintoloita.

    Tummanpuhuvan skandinaavisen sisustuksen nimeen vannova Meat District tarjoaa laadukasta liharuokaa, ja esimerkiksi burgerin ystävä ei Meat Districtissä pety. Bistro Sinne on lähiruokaravintola parhaimmillaan, jossa vierailija pääsee nauttimaan pohjosmaisista mauista niin lounaan, illallisen kuin brunssinkin muodossa.

    Frederikan Lähteen talossa sijaitseva Ani’s Café on kasvisravintola ja kahvila, jonka ihanassa miljöössä on ihana huilata hetki ja nauttia vaikkapa pala raakakakkua jälkiruoaksi laadukkaan teen kanssa.

    Porvoo on täynnä ihania ravintoloita ja kahviloita – löydä omat suosikkisi!

    Osoitteet:
    Bistro Sinne
    Läntinen Aleksanterinkatu 1
    06100 Porvoo

    Lue lisää: Bistro Sinne

    Meat District
    Gabriel Hagertin kuja
    06100 Porvoo

    Lue lisää: Meat District

    Ani’s Café
    Runeberginkatu 18
    06100 Porvoo

    Lue lisää: Ani’s Café

  • Café Lauri, Lohja

    Lohjan keskustassa sijaitsee Pauligin toimesta vuonna 2015 Suomen parhaaksi kahvilaksi valittu Café Lauri.

    Tunnelmalliseksi kuvaillun Café Laurin valtteja on luonnollisesti sen erinomainen kahvi, mutta myös paikallisuus erityisesti raaka-aineissa: kahvilan tuotteissa suositaan lähialueiden tuottajien valikoimaa. Café Laurin periaatteeseen kuuluu, että paljon tehdään itse. Tarjolla on niin makeita kuin suolaisiakin kahvilatuotteita sekä herkullisia salaatteja. Täytetyt croissantit ja bagelit saavat veden kielelle runsaine täytevaihtoehtoineen.

    Ruoan lisäksi listalta löytyy niin panimotuotteita kuin laadukkaita viinejäkin.

    Osoite:
    Kauppakatu 15
    08100 Lohja

    Lue lisää: Café Lauri

  • Koe Suomen ensimmäinen grocerant Järvenpäässä

    Huippukokki Matti Jämsénin luotsaama, Järvenpään K-Citymarketin kyljessä sijaitseva Ravintola Sesonki ei ole jäänyt järvenpääläisiltä huomaamatta, ja sana on levinnyt myös muualle Suomeen.

    Ravintola Sesongin toiminta perustuu nimensä mukaisesti kausiajatteluun. Ravintolan eksotiikkaa lisää se, että Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant, mikä tarkoittaa sitä, että kauppa toimii ravintolan kylmävarastona. Annosten raaka-aineet tulevat siis suoraan marketista, mikä takaa niiden tuoreuden. Laadusta ei Sesongissa muutenkaan tingitä, ja kaikki on sisustuksesta alkaen tarkkaan mietittyä. Viinilista on myös saanut kehuja.

    Sesongin ohella katse kannattaa suunnata samalla myös sushistaan tunnettuun Järvenpään Citymarketiin, joka valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi vuonna 2019. Kauppias Markku Hautala on onnistunut hankkimaan laadukasta sushiriisiä, jota ei ole saatavilla muualla Suomessa tai Euroopassa, ja japanilaiset sushikouluttajat ovat auttaneet hiomaan menun huippuunsa.

    Miltä kuulostaisi makumatka Järvenpäähän?

    Osoite:
    Ravintola Sesonki / K-Citymarket Järvenpää
    Helsingintie 41
    04410 Järvenpää

    Lue lisää: Ravintola Sesonki

    Lue lisää Järvenpäästä: Järvenpään nähtävyydet ja Tuusulanjärven taiteilijakodit.

  • Urbaani maaseutukahvila Kinuskilla, Tuusula

    Järvenpään suuntautuvaan ruokamatkaan voi yhdistää vaivattomasti Tuusulan Kellokoskella sijaitsevan Kinuskillan. Kinuskilla on urbaani maaseutukahvila, jonkä tärkeimpiin arvoihin kuuluvat yhteisöllisyys lähiseudun tuottajien kanssa, vastuullisuus, omavaraisuusajattelu sekä ruokahävikin minimointi.

    Idyllinen ympäristö on osa Kinuskillaa, sijaitseehan se vuonna 1897 rakennetussa makasiinissa. Kinuskillan itsetehdyt tuotteet ovat suussasulavia, ja kahvilaan tullaan viihtymään – sinne voi pistäytyä niin lounaalle, illalliselle kuin lauantaisin brunssillekin. Brunssilla tarjotaan amerikkalaishenkisiä herkkuja ja se sopii myös monille erikoisruokavaliota noudattaville.

    Osoite:
    Vanha Valtatie 190, rakennus 2
    04500 Kellokoski

    Lue lisää: Kinuskilla

  • Maukkaita makuhetkiä Uudellamaalla!

    Varmistathan ravintoloiden aukioloajat ja varaustilanteen ennen vierailua.

    Teksti: Leena-Mari Laukkanen
    Kuva: Raaseporin kaupunki

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.