15 upeaa Suomi-kohdetta – kaikki vuoden parhaat yhdellä listalla

15 upeaa Suomi-kohdetta – kaikki vuoden parhaat yhdellä listalla

julkaistu , päivitetty

Kotimaanmatkailu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, eivätkä kotimaan mahdollisuudet ole jääneet suomalaisilta huomaamatta. Puhdas ja kaunis luonto, laadukkaat palvelut, mielenkiintoiset nähtävyydet ja huikeat elämykset ovat Suomi-matkailun kulmakiviä. Mitä suomalaiset haluavat kauniissa kotimaassaan nähdä? Kokosimme yhteen 15 suosituinta artikkeliamme vuodelta 2019.

Mukana on niin kaupunkikohteita, luontoelämyksiä kuin ruoka- ja majoitusjuttujakin, mikä näistä on sinun suosikkisi?

 • null

  1. Mitä tehdä Kuopiossa lasten kanssa? Poimi tästä parhaat vinkit!

  Kuopio on Pohjois-Savon helmi ja erityisesti lukijoitamme kiinnosti, miten koko perhee saadaan viihtymään tässä leppoisassa savolaiskaupungissa.

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  Kuopio tarjoaakin lapsille paljon tekemistä vuodenajasta riippumatta. Kaupungin monipuoliset leikkipuistot tarjoavat ilmaista tekemistä parhaimmillaan, ja pienelläkin budjetilla pääsee nauttimaan monipuolisista aktiviteeteista ja kulttuurielämyksistä.

  Lue lisää tästä!

 • null

  2. Suomen erikoisimmat ravintolat! Nämä 15 herkuttelukohdetta kannattaa kokea

  Ravintolassa käyminen voi toden totta olla elämys ja sen tietävät myös suomalaiset!

  Ympäri Suomea löytyy kiinnostavia, eksoottisia ja erikoisia ravintoloita. Artikkelimme kokoaa yhteen 15 ravintolaa, joiden miljöössä, historiassa, ruoassa tai tunnelmassa on jotain erityistä. Jos sinua kiinnostaisi viettää mukava ravintolailta esimerkiksi jääravintolassa, vanhassa vankilassa tai upeissa maisemissa kattojen yllä, tämä juttu on sinua varten!

  Lue lisää tästä!

 • null

  3. Mitä tehdä pikkurahalla Kuopiossa? 5 vinkkiä

  Kuopio tuntuu olevan kaupunki, joka kiinnostaa lukijoitamme kovasti – ja mielenkiintoa se herätti myös budjettilomailijoissa! Kuopiossa lomailuun ei todellakaan tarvita paksua lompakkoa, vaan mukavasta tunnelmasta, luonnosta ja kulttuurielämyksistä pääsee nauttimaan myös pienellä budjetilla.

  Lue lisää tästä!

 • null

  4. Kasvissyöjän Turku – viisi parasta ravintolavinkkiä

  Kasvissyönti tuntuu olevan tällä hetkellä kovasti pinnalla, mikä näkyy trendinä myös matkailussa! Turun laajaa ravintolatarjontaa on syytä ylistää ja kaupunki onkin yksi Suomen merkittävimmistä ruokakaupungeistaa. Turku ei jätä kasvissyöjänkään vatsaa kurnimaan: kaupungista löytyy monta herkullista, kasvisruoan ystävälle sopivaa ravintolaa. Näitä kannattaa sekasyöjänkin kokeilla!

  Lue lisää tästä!

 • null

  5. Turun parhaat brunssit

  Herkulliset brunssit ovat mitä ihanin tapa viettää viikonloppuaamua! Lukijoitamme kiinnostikin kasvisruoan lisäksi myös Turun brunssitarjonta.

  Kysyimmekin turkulaisilta itseltään, minne Turussa kannattaa suunnata brunssille. Kokosimme yhteen neljä herkullista brunssipaikkaa. Täältä löydät moneen makuun sopivat herkkuhetket, tarjolla on esimerkiksi perinteinen noutopöytäbrunssi, pöytiin tarjoiltava brunssi sekä kiinnostava jazz-brunssi. Kokeile vaikka kaikkia!

  Lue lisää tästä!

 • null

  6. Mitä tehdä Vaasassa? Tässä kolme kiinnostavinta nähtävyyttä!

  Pohjanmaalla sijaitseva Vaasa hurmaa merellisyydellään. Kaupungissa on paljon kiinnostavaa nähtävää, kuten esimerkiksi Suomen ainoa Unescon luonnon maailmanperintökohde, Merenkurkun saaristo, joka muuttuu jatkuvasti maankohoamisen vuoksi.

  Lue lisää tästä!

 • null

  7. Suomikö tylsä? Esittelyssä viisi ihanan erikoista suomalaishotellia!

  Unohtumattomia hotellielämyksiä ei tarvitse lähteä etsimään ulkomailta, sillä Suomesta löytyy tarjontaa vaikka millä mitalla! Miltäpä kuulostaisi yö esimerkiksi metsän keskellä puumajassa, majakassa tai vaikkapa lumi-iglussa?

  Lue lisää tästä!

 • null

  8. Tampereen parhaat kasvisravintola

  Kasvisruoka kiinnosti myös Tampereelle matkustavia! Eläväinen ja rakastettu Tampere hemmottelee myös kasvisruoan ystäviä sekä eksoottisilla että perinteisemmillä kasvisruoilla. Keräsimme yhteen kolme herkullista ravintolavaihtoehtoa, jotka sopivat kaikille hyvästä ruoasta kiinnostuneille. Käy vaikka kaikissa!

  Lue lisää tästä!

 • null

  9. Mitä tehdä Joensuussa? Esittelyssä kolme kiinnostavaa nähtävyyttä

  Pohjois-Karjalassa riittää menoa ja iloista meininkiä! Joensuun valttikortteja ovat maanläheisyys, pirteä elämänmeno ja kiinnostava karjalainen kulttuuri, minkä takia ei ole ihme, että kaupungin nähtävyydet kiinnostavat Matka-Suomen lukijoita. Joensuussa kannattaakin ottaa ilo irti mukavista nähtävyyksistä aitoja karjalanpiirakoita herkutellen.

  Lue lisää tästä!

 • null

  10. Romanttinen loma kotimaassa – kuusi ihanaa ideaa rakastavaisille!

  Tämä juttu kannattaa lukea, jos etsit inspiraatiota unelmatreffeille tai romanttiseen yllätykseen! Kokosimme yhdessä Omena Hotelsin kanssa kuusi vinkkiä romanttisiin kohteisiin ympäri Suomea. Artikkelista löydät ideat Helsinkiin, Tampereelle, Jyväskylään, Vaasaan, Seinäjoelle ja Turkuun. Jutusta löydät vinkit esimerkiksi tunnelmalliseen puutarhaan, ihanaan kahvilaan ja upeisiin näköaloihin.

  Lue lisää tästä!

 • null

  11. Savolaisilla on salaisuuksia: esittelyssä viisi Pohjois-Savon vähemmän tunnettua helmeä

  Pohjois-Savossa on rutkasti nähtävää! Luonto ja näyttelee alueella isoa osaa, eikä ole sattumaa että monet vierailun arvoisista nähtävyyksistä liittyvät juuri luontoon ja ulkoiluun. Luonnon vastapainoksi Pohjois-Savosta löytyy myös iloista kaupunkielämää ja mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä. Aloita lomasi suunnittelu jo tänään!

  Lue lisää tästä!

 • null

  12. Helsingin saaret – kattava opas kesän parhaille retkipaikoille

  Näe pääkaupunki uusin silmin! Merellisessä Helsingissä on paljon saaria, joihin tutustuminen on tehty vaivattomaksi. Helsingin saarista suurin osa on Puolustusvoimien käytössä, mutta yhä useampi saari on otettu virkistyskäyttöön. Nämä kauniit saaret sopivat hyvin päiväretkikohteiksi pääkaupunkiseutulaisille tai Helsingissä vieraileville kotimaanmatkailijoille.

  Lue lisää tästä!

 • null

  13. Etelä-Karjalan piilotetut helmet – 6 + 1 vinkkiä unohtumattomalle lomalle kotimaan upeimpiin maisemiin!

  Tunnetko sinä Etelä-Karjalan? Toteutimme yhdessä Etelä-Karjalan matkailua tukevan Neliapila-hankkeen kanssa yhteistyössä artikkelin, joka vie matkailijan Etelä-Karjalan salaperäisten kohteiden äärelle. Idylliset maalaismajoitukset, ainutlaatuiset kulttuurikohteet ja kaunis luonto tekevät tästä maakunnasta täydellisen kotimaankohteen. Kätevä tapa tutustua Etelä-Karjalan saloihin on esimerkiksi valmiiksi räätälöity pyöräilyloma.

  Lue lisää tästä!

 • null

  14. Koe ainakin nämä – Lahden tärkeimmät nähtävyydet

  Päijät-Hämeessä sijaitseva Lahti on mukava ja kompaktin kokoinen kaupunki, josta löytyy kauniita maisemia, mukavia virkistyspaikkoja ja kiinnostavia kulttuurinähtävyyksiä. Kaupunki on myös sijaintinsa puolesta kätevä, sillä Lahteen on helppo ja nopea saapua Suomen monesta eri kolkasta. Aika tehdä tutustumisretki Suomen Chicagoon!

  Lue lisää tästä!

 • null

  15. Lasten kanssa Joensuussa – kolme unohtumatonta kohdetta perhelomailijalle

  Joensuu sopii myös lapsiperheille! Kaupungissa lapset viihtyvät taatusti esimerkiksi lasten omassa museossa tai kotieläinpuistossa, jossa lämpimästä maalaistunnelmasta pitävät huolen pihalla asustelevat possut, kukot, kanat, kanit, lampaat, naudat ja vuohet. Nappaa artikkelista vinkit hauskaan koko perheen lomaan Joensuussa!

  Lue lisää tästä!

 • Kuvat: 1: Kuopio-Tahko Markkinointi/ 2: Visit Tampere, Laura Vanzo/3: Kuopio-Tahko Markkinointi/4: Turun kaupunki, Seilo Ristimäki/ 5: Turun kaupunki, Joonas Mäkivirta/ 6: Visit Finland, Jaakko Salo/7: Kemiönsaaren kunta/ 8: Visit Tampere/ 9: Karelia Expert Matkailupalvelu Oy / 10: Omena Hotels/11: Kuopio-Tahko Marketing Oy/12: Visit Finland, Julia Kivelä/ 13: Best Guest Finland/14: Ira Matilainen/ 15: Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Katso myös